Diumenge, 24 de novembre del 2024

UP exigeix incloure els sectors agraris afectats per la covid-19 en els ajuts estatals de suport a empreses i autònoms

|

- Publicitat -

Unió de Pagesos exigeix al Govern que inclogui els sectors agraris afectats econòmicament per la covid-19, amb pèrdues superiors al 30%, en base a l’IRPF de l’exercici del 2020 respecte al del 2019, en els ajuts estatals de suport a empreses i autònoms. El sindicat ha traslladat la petició aquest dimecres a la consellera d’agricultura en funcions, Teresa Jordà. Des d’Unió de Pagesos assenyalen que, amb la modificació del Reial Decret-Llei 5/2021 mitjançant el Reial Decret-Llei 6/2021, publicat aquest dimecres al BOE, l’Estat permet a la Generalitat afegir altres sectors afectats per la covid-19 a Catalunya als ja previstos a l’Annex I del Reial Decret-Llei 5/2001.

En concret, Unió de Pagesos demana incloure als ajuts estatals per a empreses i autònoms els sectors vitícola, boví de carn, oví, cabrum, equí, flor i planta ornamental, combinats de boví i oví i de boví de carn i llet, calçot de Valls i venda directa.

Publicitat

 

El sindicat afirma que, des de l’octubre passat, porta exigint a Agricultura que atengui “la precària situació” de la pagesia professional dels sectors afectats directa o indirectament pel tancament del canal Horeca (hoteleria, restauració i cafeteries), tant a Catalunya i a l’Estat com en altres estats, que ha afectat a les exportacions de determinats productes alimentaris.

 

La darrera proposta del sindicat al Departament en aquest sentit va ser el febrer passat, arran de la modificació del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya per incorporar els nous fons del FEADER per als anys 2021 i 2022, d’acord amb la normativa transitòria de la Política Agrària Comuna (PAC) per als anys 2021 i 2022, amb la incorporació d’un ajut temporal excepcional destinat a la pagesia professional especialment afectada per la crisi de la covid-19. Segons Unió de Pagesos, aquesta proposta va ser desatesa per Agricultura “adduint exclusivament raons d’operativitat en la tramitació i l’aprovació dels ajuts, les quals no existeixen en el marc del previst al Reial Decret-Llei 5/2021”.

 

 

 

 

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies