Divendres, 22 de novembre del 2024

Un oli d’oliva de varietats experimentals fet a Batea és la base d’una nova línia de productes d’alta cosmètica

|

- Publicitat -

El bateà Aleix Sunyer ha convertit una finca experimental d’oliveres en l’embrió d’un projecte per comercialitzar un oli d’oliva verge extra prèmium i crear una gamma de productes d’alta cosmètica natural. L’empresa Origival va arrencar fa poc més d’un any. Sunyer produïa un oli per a consum propi d’una finca on anys enrere es van testejar nou varietats experimentals d’oliva. Associat amb la periodista madrilenya Vanessa Calderon, han creat una línia de cosmètics d’alta gamma que es produeixen amb aquest oli, del qual també han posat a la venda 1.700 ampolles (de mig litre) per a comerç i restauració gurmet. Origival ja treballa en nous productes cosmètics i han iniciat la certificació ecològica de la producció.

En un camp experimental d’1,22 hectàrees, propietat d’Aleix Sunyer, es va plantar fa uns anys a Batea, a la Terra Alta, nou veritats d’olivers diferents, projecte de l’empresa Agromillora. Algunes estan identificades, com l’arbosana o l’oliana, però d’altres són varietats experimentals i clons amb què es feia un estudi de productivitat. Quan la parcel·la va començar a fer olives, Sunyer les recollia i es produïa oli per a consum propi.

Publicitat

 

Però el 2019, Sunyer i Calderon es van conèixer durant unes vacances i van començar a gestar el projecte d’Origival. Calderon, periodista especialitzada en el sector de la cosmètica i la bellesa, va animar a Sunyer a comercialitzar-lo i a crear una línia de cosmètics sustentada en el seu oli, “diferenciat i únic”. El negoci s’ha posat en marxa fa uns mesos a través de la seva web mentre negocien amb establiments i restaurants gurmet perquè es pugui exposar, tastar i vendre la botella del seu oli verge extra prèmium (OOVE).

 

L’oli d’Origival s’extreu amb una única mòlta i s’emmagatzema en dipòsits d’acer inoxidable. “No es filtra perquè no perdi ni aromes ni essències. És un oli de primer raig, un producte exclusiu perquè no existeixen aquests tipus d’olives al mercat, i un producte natural i de quilòmetre zero”, ha destacat el CEO d’Origival. Enguany se n’han posat a la venda 1.700 botelles, de mig litre. “Realment ara no tenim més producció. Enguany plantarem 3,5 hectàrees més amb rèpliques de les mateixes varietats d’aquesta parcel·la, perquè més endavant tinguem més capacitat de vendre oli o de fer els productes que fem amb ell”, ha explicat Sunyer. També han iniciat el procediment per aconseguir la conversió i la certificació ecològica i l’empresa vol incloure programes socials que es beneficiïn de les vendes.

 

Origival Anti-Aging

D’aquest oli de Batea se n’han començat a elaborar productes cosmètics d’alta gamma en un laboratori de Madrid. Contenen productes 100% naturals (com mantega de karité, vitamina C, pentavin, i l’OOVE Origival). Són cremes sense perfums i distribuïdes en envasos reciclables. La primera línia que ja es pot comprar en línia està formada per un sèrum, un contorn d’ulls i cremes de dia i nit, i aviat es farà el llançament d’una aigua micel·lar i un sèrum de pestanyes. Els cosmètics estan pensats per a tota mena de pell i han detectat que estan tenint grans resultats, sobretot en pells sensibles – es va fer una prova amb 1.500 mostres-. “La idea és anar creixent, posicionar-nos i consolidar-nos”, ha apuntat Sunyer.

 

 

 

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies