Un estudi del Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya mostra que ciutats amb arbres i on la població pot accedir a parcs i espais a l’aire lliure poden millorar l’obesitat, la pressió arterial o la diabetis. El treball indica que la relació entre espais verds i salut cardiovascular pot variar segons la situació sociodemogràfica dels barris. Així, la percepció de tenir accés a espais verds afecta principalment als barris amb major pobresa. En canvi, en zones amb millor situació econòmica, la quantitat d’arbres afavoreix aquesta relació. En el treball, que s’ha publicat a la revista Environmental Research, també hi han participat investigadors del centre ISGlobal i USDA Forest Service i Dornsife School of Public Health.
Tot i que cada vegada hi ha més estudis que associen els espais verds d’una ciutat amb una millora de la salut cardiovascular, en aquesta recerca s’amplia aquest coneixement i es distingeix entre el tipus de vegetació, l’accés percebut als espais verds o les diferències entre barris d’una mateixa ciutat.
Per tal de realitzar l’estudi, l’equip ha utilitzat dades obtingudes a partir d’enquestes a la població de Filadèlfia, Estats Units, i les ha vinculat amb dades geoespacials.
Segons conclou l’estudi, les estratègies a seguir per tal de fer ciutats més verdes, “seran aquelles que no només augmentin la quantitat de verd, sinó aquelles que potenciïn espais verds més accessibles, segurs, inclusius i utilitzables”. “No n’hi ha prou amb que una ciutat tingui espais verds, sinó que la població ha de percebre que hi té accés”, explica Pablo Knobel, autor principal de l’article i membre del Environment and Human Health Lab (EH2 Lab) del CTFC.
… [Trackback]
[…] Read More on that Topic: territorirural.cat/un-estudi-del-ctfc-conclou-que-tenir-acces-a-espais-verds-pot-protegir-contra-malalties-cardiovasculars/ […]