Dissabte, 18 de gener del 2025

Salut farà un cribratge intensiu de dos dies a Ripoll amb testos antigènics per tal de detectar asimptomàtics de covid

|

- Publicitat -
El Departament de Salut farà un cribratge intensiu de dos dies a Ripoll per detectar casos asimptomàtics de covid-19 i tallar les cadenes de transmissió del virus. Es faran testos antigènics ràpids (TAR) als més grans de 16 anys. El cribratge tindrà lloc entre dimarts i dimecres al pavelló Firal. El Departament ha decidit impulsar el cribratge arran de l’alta incidència de coronavirus que hi ha al municipi, on en la darrera setmana s’han detectat 55 casos nous. A més, el risc de rebrot se situa als 580,95 i un 9,14% de les proves fetes, ja siguin testos d’antígens o PCR, donen positiu.
En el marc de la nova estratègia del Departament de Salut d’intensificar els cribratges poblacionals per frenar els casos de la COVID-19 a Catalunya, la setmana vinent es farà un cribratge intensiu a Ripoll, que coincidirà amb el previst a la Bisbal d’Empordà.

Les proves amb test antigènic ràpid (TAR) es faran els dies 15 i 16 de desembre a la Sala Eduard Graells. L’horari serà el mateix els dos dies, de deu del matí a dues de la tarda i de tres a set del vespre.

Des del Departament de Salut s’ha decidit fer aquest cribratge donada l’alta incidència que encara hi ha actualment a la capital del Ripollès. Aquesta última setmana el risc de rebrot se situa als 580,95 i s’han detectat 55 casos positius. Un 9,14% de les proves fetes (ja siguin Testos antigènics ràpids o PCR) estan donant positiu.

Publicitat

Tallar cadenes de contagis

La mesura està dirigida a la població asimptomàtica de més de 16 anys, amb la finalitat de frenar l’expansió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària. La tècnica a utilitzar serà el test antigènic ràpid (TAR).

L’estratègia de fer proves a la comunitat es fa per aturar l’extensió del virus, és a dir, per assegurar que persones infectades no el transmetin a altres persones. Es tracta de detectar el màxim nombre possible de persones contagiades, ja que n’hi ha que no presenten símptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus a la seva família, amics i altres persones del seu entorn. Salut també destaca la importància de fer l’aïllament que determinin els professionals sanitaris en cada cas.

Aquest cribratge s’està organitzant amb la col•laboració de l’Ajuntament de Ripoll, que col•labora en la logística i la difusió local, l’Institut Català de la Salut, que organitza el dispositiu, i el Servei de Vigilància Epidemiològica de Salut Pública.

Les proves per a la detecció de la COVID-19 a les persones amb símptomes es continuen fent, com fins ara, als centres d’atenció primària (CAP) i als centres d’urgències d’atenció primària (CUAP).

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies