Per aconseguir la reutilització, per exemple, s’ha ofert la recollida directe a comerços que han bescanviat l’ampolla als clients per 10 cèntims d’euro. Altres establiments han optat per aplicar un dipòsit d’entre 13 i 5 cèntims a cada ampolla, el qual retornaven al client si aquest retornava l’envàs. En el cas dels restaurants, el projecte proporcionava la recollida directe a l’establiment.
En aquests diferents escenaris, ‘reWINE’ ha analitzat tot el cicle de vida de l’ampolla, des de la seva fabricació, l’etiquetatge al celler i distribució al mercat, fins a la recol·lecció de les ampolles buides, rentat i ompliment de nou. Així, s’ha comparat la reutilització de les ampolles fins a vuit vegades -quantitat òptima d’usos que s’ha estipulat considerant els aspectes estètics i higiènics- respecte l’ús de vuit ampolles noves.
Segons els investigadors, s’ha constatat que reutilitzar una ampolla permet estalviar entre un 0,56 i 2,6 kg de CO2 acumulat després de 8 cicles. En aquest sentit, reutilitzant fins a 8 vegades les 82.239 ampolles recollides durant la prova pilot, s’aconsegueixen estalviar més de 170.000 kg de CO2 equivalent, que els investigadors comparen amb les emissions que produiria un vehicle fent 11 voltes al món.