Dilluns, 20 de gener del 2025

Projecte Boscos augmenta el número d’estades al Pirineu

|

- Publicitat -

“Dues terceres parts del territori català estan recobertes de boscos: feia mil anys que Catalunya no tenia tanta superfície forestal”. El Projecte Boscos de Muntanya amplia un 60% les estades de voluntariat destinades a afrontar els reptes mediambientals del Pirineu català, fins a arribar a les 15. La iniciativa vol garantir la preservació dels ecosistemes de muntanya, imprescindibles per al desenvolupament de la societat, la preservació de la diversitat i l’equilibri entre activitat econòmica i lleure.

Les estades tindran lloc entre juliol i setembre al Massís de l’Orri i Ginestarre, al Pallars Sobirà, i Espinavell, Ripollès. Segons l’associació, no es requereixen coneixements previs, només entusiasme i esperit de cooperació, n’hi ha d’una setmana per a adults de totes les edats i perfils. Enguany, el Projecte Boscos de Muntanya busca arribar al mig miler de voluntaris per continuar desenvolupant el pla d’actuació forestal.

Publicitat

Ara també per a joves

A més a més, enguany Projecte Boscos fa un pas endavant i obre una nova línia de treball destinada a estudiants. Amb la col·laboració d’educadors i experts en la natura, el programa Projecte Boscos de Muntanya per a Joves ofereix estades formatives al bosc per despertar i reforçar el valor de la conservació i el respecte pels boscos. Hi participaran més de 100 joves d’instituts de secundària dels Pirineus catalans i de cicles formatius de grau mitjà, alumnes d’escoles forestals i també esplais, escoltes i associacions de lleure, entre d’altres. En total, són quatre estades entre abril i juliol a les Valls d’Àneu i al Massís de l’Orri (Pallars Sobirà).

Des de fa 12 anys, el Projecte Boscos de Muntanya treballa per conscienciar la població sobre la importància de cuidar els boscos i implicar la societat civil en l’acció directa a la muntanya. Els tres eixos d’actuació de l’entitat són el manteniment del paisatge; la realització de tasques de bioenginyeria sostenible i de km 0 per fomentar l’ús de fusta local; i la tala d’arbres per millorar els boscos i l’hàbitat d’espècies en perill d’extinció com el gall fer.


Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

21 COMMENTS

Comments are closed.