Divendres, 22 de novembre del 2024

Experts alerten sobre la la disminució de la mida del peix blau a Catalunya

|

- Publicitat -

La mida del peix blau a la Mediterrània Nord-Occidental disminueix i això pot tenir conseqüències en la reproducció i creixement d’aquestes espècies, segons un estudi realitzat per l’Institut de Ciències del Mar (ICM/CSIC) i encarregat per la Comissió Europea. Els resultats també assenyalen que la població de sardina i seitó és cada vegada més jove i que hi ha peixos que es pescaran abans d’haver-se reproduït per primer cop, un fet que incideix negativament en la capacitat reproductiva de la població. Els experts atribueixen la situació als canvis ambientals desfavorables, les temperatures, les pluges, el plàncton i l’alta activitat pesquera. Com a solució, plantegen posar en marxa polítiques de mitigació del canvi climàtic i una gestió marítima que s’adapti a l’estat dels animals.

L’estudi s’emmarca en les actuacions impulsades des de la Direcció General de Pesca i Afers Marins dins del Pla de Competitivitat del peix blau a Catalunya, que es va presentar el 2016 com a conseqüència de la preocupació del sector davant la tendència que tenien les captures en els darrers anys. La investigació ha tingut tres objectius: la revisió de la informació biològica disponible de la sardina i el seitó la revisió de la informació ecològica i pesquera i el plantejament de propostes de gestió alternatives de la pesca.

Publicitat

Els resultats s’han obtingut a partir de la recollida d’informació biològica clau, la distribució i connectivitat que s’obté de l’anàlisi genòmica dels individus capturats, l’estudi de la seva reproducció i el creixement i la condició i el contingut energètics.

D’altra banda, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha decidit crear l’Institut Català per la Governança del Mar, I’ICATMAR, que recollirà informació detallada per tal que el futur es disposi d’una diagnosi més acurada sobre l’estat de les poblacions.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

13 COMMENTS

Comments are closed.