Diumenge, 19 de gener del 2025

Les Escoles Agràries obren el període d’inscripció per al curs 2022-2023

|

- Publicitat -

Les Escoles Agràries del Servei de Formació Agrària (SFA) del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya han obert nou període de preinscripcions als cicles formatius que imparteixen. Fins al 26 d’abril es durà a terme la preinscripció als cicles formatius de grau mitjà i del 25 al 31 de maig, als cicles formatius de grau superior.

 

Publicitat

Una de les novetats del curs 2022 – 2023 són els dos nous cicles formatius de grau superior: el de Vitivinicultura a l’Escola Agrària de Gandesa i el de Paisatgisme i Medi Rural, Perfil professional Agroecològic i Acció Climàtica a l’Escola Agrària de Manresa. Amb la suma d’aquests estudis, el Departament d’Acció Climàtica referma la seva aposta per la formació del sector agropecuari, alimentari i forestal mitjançant la formació professional inicial.

 

Així doncs, el pròxim curs acadèmic les Escoles Agràries oferiran un total de 13 cicles formatius de grau superior, que se centren en diferents camps d’aprenentatge: la producció agroecològica, el paisatgisme i el medi rural, la gestió forestal i del medi natural, la indústria alimentària, la vitivinicultura, el màrqueting i la publicitat aplicats al món de l’enologia i la ramaderia i l’assistència en sanitat animal.

 

Pel que fa als de grau mitjà, continuaran oferint 11 cicles formatius de diversos sectors: la producció agroecològica, la producció agropecuària, el sector de l’elaboració dels olis d’oliva i els vins, l’aprofitament i la conservació del medi natural i les activitats eqüestres.

 

Les matriculacions als cicles formatius de grau mitjà es duran a terme de l’11 al 15 de juliol i les de grau superior, del 18 al 22 de juliol.

Formació professional de qualitat

Els estudis de les Escoles Agràries es caracteritzen per oferir una formació professional personalitzada, pràctica i en permanent adaptació a les noves tendències i necessitats del sector.

 

Tot això és gràcies a la configuració de grups reduïts d’alumnat, l’alta qualificació i tecnificació dels equips directius i del professorat, les diverses col·laboracions que estableixen amb empreses i professionals en actiu del sector, les visites tècniques a empreses i explotacions agropecuàries i el preu públic dels estudis.

 

Aquest curs 2021-2022 les Escoles Agràries tenen 734 alumnes inscrits als cicles formatius de grau mitjà i superior, que suposa un 6,3% d’increment respecte al curs anterior.

 

50 anys d’història de les Escoles Agràries

Aquest 2022, se celebra el 50è aniversari de la creació del Servei de Formació Agrària, la unitat del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural que s’encarrega de la gestió dels centres. A més a més, el 1972 també es van obrir les primeres Escoles Agràries, entre les quals es trobaven l’EA Alfarràs, Empordà, Vallfogona de Balaguer i Manresa, que van precedir la resta: Les Borges Blanques, Pallars, Amposta, Tàrrega, Pirineu, Mas Bové, Solsonès, Santa Coloma de Farners, Gandesa i Mercè Rossell i Domènech (Espiells).

 

El proper 27 de maig acte tindrà lloc la commemoració dels 50 anys, que tindrà lloc a l’Escola Agrària d’Alfarràs i que comptarà amb la participació i la presència d’institucions, exalumnes, alumnes, professorat i professionals del sector. És una jornada d’ homenatge a la tasca que han desenvolupat les catorze Escoles Agràries durant tots aquests anys, així com la seva contribució a la capacitació de milers de professionals del sector agropecuari, alimentari i forestal, a la creació de relacions i vincles entre ells i a l’esforç per mantenir viu i dinàmic el sector primari, un dels principals motors de l’economia catalana.

 

Servei de Formació Agrària

El Servei de Formació Agrària del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (DACC) de la Generalitat de Catalunya està format per catorze Escoles Agràries distribuïdes per tot el territori català. La seva principal missió és professionalitzar el sector agroalimentari, mitjançant la millora de la qualificació dels seus professionals.

 

Ofereix una àmplia oferta de cicles, cursos i jornades en la modalitat presencial, semi presencial i a distància adaptats a les necessitats del sector agropecuari, forestal i alimentari. S’encarrega d’executar, seguir i avaluar els plans i els programes de capacitació professional agrària del DACC en diversos àmbits: la formació inicial mitjançant cicles formatius de grau mitjà i grau superior; la formació contínua dels professionals del món agropecuari, forestal i alimentari; i, la incorporació de joves a l’empresa agrària. Coordina i gestiona el Campus Empresarial Agrari, un espai que ofereix formació en gestió empresarial a les empreses i professionals del sector.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

9 COMMENTS

  1. … [Trackback]

    […] Find More Information here on that Topic: territorirural.cat/les-escoles-agraries-obren-el-periode-dinscripcio-per-al-curs-2022-2023/ […]

Comments are closed.