El xef d’El Celler de Can Roca també ha apuntat que el percentatge de cacau és del 72%, una proporció a la qual ha arribat el mestre xocolater Damian Allsop després de moltes proves “empíriques” a partir de les quals ha determinat que aquesta era la proporció que millor podia expressar l’autenticitat de la fava de cacau. Roca ha destacat que es tracta, doncs, d’un cacau diferent amb «certes notes de flor blanca, intensitat de fruits madurs i molta personalitat”, assegurant que és ideal “per anar a dins del xuixo”.
Un obrador centenari
Pel que fa a l’empesa Can Castelló, actualment compta amb l’únic obrador del món on s’elaboren només xuixos. El seu pastisser, Julià Castelló, ha explicat que la idea d’aquest projecte va sortir d’una trucada d’en Jordi Roca per tenir xuixos “nostres” en el seu nou projecte de Casa Cacao. Unes postres que porten crema de xocolata – semblant a un trufat-, i que se serveixen calents. “Per mantenir tots els aromes” ha destacat.
El pastisser de Can Castelló ha afegit que ells també disposen de xuixos de xocolata, però que no “tenen res a veure” amb el que preparen per a Casa Cacao i que només poden vendre des d’allà. “Per nosaltres és un honor participar del seu nou projecte» ha assegurat, recordant que ja havien col·laborat anteriorment amb la família Roca.
Per crear el ‘Xuixo Casa Cacao’, Can Castelló utilitza la mateixa tècnica que fa servir des de fa més de 100 anys que consisteix en farcir-lo i embolcallar-lo a mà, un a un i abans de coure. Pel que fa als ingredients, el nou xuixo compta amb cacau de Colòmbia, però pràcticament la resta de productes són de proximitat (farina de Girona, llet fresca del Baix Empordà i ous del Pla de l’Estany).
El xuixo, que utilitza llet, farina, ous, llevat, sal i sucre, entre altres ingredients, és un dels productes típics de la ciutat de Girona, considerat el pastís dolç més representatiu de la ciutat. En el cas de Can Castelló, disposa de l’únic obrador del món en l’elaboració exclusiva de xuixos, que està situat al carrer Sant Hipòlit, a l’Eixample. L’empresa centenària gironina (1898) continua creant a mà, un a un i artesanalment aquests dolços amb productes de proximitat. Uns xuixos amb una àmplia gamma de gustos, des del tradicional de crema als més innovadors com el de ratafia, poma o torró de Xixona.
La darrera creació dels Roca
La Casa Cacao és la darrera creació d’un dels germans del Celler de Can Roca, Jordi Roca. Es tracta d’un equipament ubicat a la plaça Catalunya de Girona que compta amb un obrador de xocolata, una botiga i una xocolateria. L’obrador disposa d’un espai visible on des del carrer es pot veure el procés d’elaboració de la xocolata des del gra a la fava de cacau. Les primeres matèries provenen directament de productors de petites comunitats de Perú, Veneçuela, Colòmbia o l’Equador.
… [Trackback]
[…] Find More to that Topic: monrural.cat/2020/07/19/lempresa-gironina-can-castello-suneix-a-jordi-roca-per-crear-un-nou-xuixo-amb-la-xocolata-de-casa-cacao/ […]
… [Trackback]
[…] Read More to that Topic: monrural.cat/2020/07/19/lempresa-gironina-can-castello-suneix-a-jordi-roca-per-crear-un-nou-xuixo-amb-la-xocolata-de-casa-cacao/ […]
… [Trackback]
[…] Here you can find 31482 more Information to that Topic: monrural.cat/2020/07/19/lempresa-gironina-can-castello-suneix-a-jordi-roca-per-crear-un-nou-xuixo-amb-la-xocolata-de-casa-cacao/ […]
… [Trackback]
[…] Here you will find 82468 additional Information on that Topic: monrural.cat/2020/07/19/lempresa-gironina-can-castello-suneix-a-jordi-roca-per-crear-un-nou-xuixo-amb-la-xocolata-de-casa-cacao/ […]
… [Trackback]
[…] There you can find 90604 more Information to that Topic: monrural.cat/2020/07/19/lempresa-gironina-can-castello-suneix-a-jordi-roca-per-crear-un-nou-xuixo-amb-la-xocolata-de-casa-cacao/ […]
… [Trackback]
[…] Info to that Topic: territorirural.cat/lempresa-gironina-can-castello-suneix-a-jordi-roca-per-crear-un-nou-xuixo-amb-la-xocolata-de-casa-cacao/ […]
… [Trackback]
[…] There you can find 51308 more Info to that Topic: territorirural.cat/lempresa-gironina-can-castello-suneix-a-jordi-roca-per-crear-un-nou-xuixo-amb-la-xocolata-de-casa-cacao/ […]
… [Trackback]
[…] Here you can find 51315 more Info to that Topic: territorirural.cat/lempresa-gironina-can-castello-suneix-a-jordi-roca-per-crear-un-nou-xuixo-amb-la-xocolata-de-casa-cacao/ […]
… [Trackback]
[…] Find More to that Topic: territorirural.cat/lempresa-gironina-can-castello-suneix-a-jordi-roca-per-crear-un-nou-xuixo-amb-la-xocolata-de-casa-cacao/ […]
… [Trackback]
[…] Read More on that Topic: territorirural.cat/lempresa-gironina-can-castello-suneix-a-jordi-roca-per-crear-un-nou-xuixo-amb-la-xocolata-de-casa-cacao/ […]
… [Trackback]
[…] Read More to that Topic: territorirural.cat/lempresa-gironina-can-castello-suneix-a-jordi-roca-per-crear-un-nou-xuixo-amb-la-xocolata-de-casa-cacao/ […]
… [Trackback]
[…] Info on that Topic: territorirural.cat/lempresa-gironina-can-castello-suneix-a-jordi-roca-per-crear-un-nou-xuixo-amb-la-xocolata-de-casa-cacao/ […]
… [Trackback]
[…] Find More Info here to that Topic: territorirural.cat/lempresa-gironina-can-castello-suneix-a-jordi-roca-per-crear-un-nou-xuixo-amb-la-xocolata-de-casa-cacao/ […]