A les finques que el celler Joan Simó té a Bellmunt del Priorat aquests dies estan collint garnatxa. Un dels seus responsables és Gerard Batllevell, que reconeix que l’excés d’aigua a la planta fa que tinguin més feina a l’hora de vermar, perquè han de seleccionar més el raïm. “Hi ha qualitat. Serà un molt bon any però més costós del que ens pensàvem”, ha detallat. Tot i els inconvenients de darrera hora, els productors estan satisfets per com avança la temporada. “Venim de dos anys complicats. L’any passat pel míldiu i fa dos pel cop de calor”, ha recordat.
En el seu cas, confia fer unes 3.000 ampolles, el que equival a “un celler mitjanet del Priorat”. D’aquestes, vora un 75% aniran a l’estranger. “Vam arribar a vendre el 100% fora, però ara hem fet també mercat català”, ha indicat. Tot i els efectes de la pandèmia, ha comentat que “la gent continua bevent vi” i això el fa ser optimista de cara a les vendes. “Sembla que la cosa s’anima, sobretot l’exportació”, ha concretat.
Respecte el preu de les ampolles, el president de la DOQ ha assenyalat que creu que es mantindrà similar al dels altres anys, tot i la bona qualitat. “Tenim una regularitat alta en el preu perquè també som regulars en la qualitat”, ha destacat. En aquest sentit, els anys que no es preveu una qualitat tan alta, se selecciona més el raïm per mantenir un nivell molt alt i això fa baixar el nombre d’ampolles produïdes. “Els anys d’una gran quantitat et permet aguantar els anys que en fas menys”, ha finalitzat.