Pel que fa al raïm blanc, les principals varietats que ja s’estan veremant són el chardonnay, la garnatxa blanca, el macabeu i el moscatell d’Alexandria. En el cas del raïm negre, es treballa amb el merlot, l’ull de llebre i la garnatxa negra
L’hivern va transcórrer amb les temperatures previstes exceptuant el mes de febrer, que es va presentar més càlid de l’habitual, fet que va afavorir un petit avançament de la brotada. L’estiu, però, no ha estat tan càlid, i això ha corregit la brotada i fins i tot ha provocat un retard final de les varietats més primerenques, de quatre a cinc dies respecte a la data d’inici del 2020. L’onada de calor de mitjans d’agost va contribuir a reduir lleugerament aquesta diferència.
Pel que fa a la pluja dels darrers dies d’agost, va accelerar l’entrada dels macabeus i va ajudar a incrementar la producció d’aquelles varietats més tardanes. En termes generals, les precipitacions s’han situat sobre la mitjana o lleugerament per sota, excepte a les zones del Penedès i l’Empordà, on sí que s’hi ha patit sequera.
Les pedregades puntuals als extrems sud i oest de la zona de producció de la DO no han comportat reduccions de producció ni tampoc una incidència negativa sobre la qualitat, a nivells globals.
… [Trackback]
[…] There you will find 38455 more Information on that Topic: territorirural.cat/la-do-catalunya-preveu-una-verema-de-bona-produccio-i-de-qualitat/ […]
… [Trackback]
[…] Find More Information here to that Topic: territorirural.cat/la-do-catalunya-preveu-una-verema-de-bona-produccio-i-de-qualitat/ […]