Diumenge, 19 de gener del 2025

La Càtedra Extraordinària de Transformació Social s’uneix a l’Aliança d’entitats de dones rurals

L'Aliança té per objectiu impulsar de manera real i tangible la nova ruralitat i l'emprenedoria femenina com a eix vertebrador de la reactivació econòmica de l'àmbit rural.

|

- Publicitat -

La seu de Madrid de FADEMUR (Federació d’Associacions de Dones del Món Rural), ha acollit la Segona Trobada de l’Aliança d’entitats de dones rurals en què ha tingut lloc l’adhesió a la Càtedra Extraordinària de Transformació Social Competitiva (Càtedra TSC), pertanyent a la Universitat Complutense de Madrid. Els encarregats de rubricar aquesta adhesió han estat Begoña Gómez, directora de la Càtedra, Josep González, president de la Fundació PIMEC, i l’Eva Fiter, gerent de PallarsActiu.

Gómez ha declarat que formar part de l'”Aliança d’entitats de dones rurals” té un encaix perfecte amb el propòsit principal de la Càtedra TSC, que és acompanyar les organitzacions en el disseny i integració d’una estratègia d’impacte social i mediambiental al pla de negoci, per transitar a un model sostenible que dona com a resultat una organització més competitiva i millor per al planeta. Una aliança alineada per desenvolupar formació i mentorització, un suport al qual sumem la Plataforma tecnològica de mesurament d’impacte per a pimes “Transforma TSC” que els permetrà mesurar l’impacte que generen al territori.

Publicitat
Moment en què s’ha firmat l’adhesió a la Càtedra

Per la seva banda, l’objectiu que persegueix l’Aliança és impulsar de manera real i tangible la nova ruralitat i l’emprenedoria femenina com a eix vertebrador de la reactivació econòmica de l’àmbit rural. En aquest segon acte de l’Aliança s’ha marcat el repte de generar sinergies i complicitats entre les dones emprenedores rurals, seguint l´exemple de la primera trobada on FADEMUR va proposar la idea d’utilitzar drons, sota el concepte d’agricultura de precisió, que permeten la captació informació imprescindible per a un major rendiment dels camps de cultiu.

La presidenta de FADEMUR, Teresa López, ha explicat que la proposta “parteix de la bona experiència” collida per FADEMUR formant dones rurals en aquest camp. “La tecnologia pot suposar un pas de gegant per reduir la bretxa entre homes i dones, o tot al contrari”, ha dit López, “està a la nostra mà aprofitar aquesta oportunitat”.

L’Aliança d’entitats de dones rurals configurada per FADEMUR (Federació d´Associacions de Dones del Món Rural); l’Associació Professional d’Empresàries Ap! Lleida; la XEP (Xarxa d’emprenedores del Pallars); l’Associació d’empresàries i emprenedores de Tarragona ADEE-BPW i la Comissió de Dona i Empresa de PIMEC, ara queda ampliada amb la Càtedra Extraordinària de Transformació Social Competitiva de la Universitat Complutense de Madrid.

La cloenda d’aquesta segona trobada ha estat a càrrec de Francesc Boya, secretari general per al Repte Demogràfic del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, i Teresa López, presidenta de FADEMUR.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

9 COMMENTS

  1. … [Trackback]

    […] Read More Info here on that Topic: territorirural.cat/la-catedra-extraordinaria-de-transformacio-social-suneix-a-lalianca-dentitats-de-dones-rurals/ […]

  2. … [Trackback]

    […] Find More on that Topic: territorirural.cat/la-catedra-extraordinaria-de-transformacio-social-suneix-a-lalianca-dentitats-de-dones-rurals/ […]

Comments are closed.