Salvat ha desgranat les grans accions estratègiques amb les quals l’oficina ja hi treballa: la creació d’un panell de tast -s’estan seleccionant una vintena de tastadors-, la millora de l’organització del sector, un pla d’acompanyament i millora empresarials, campanyes de foment del consum de l’avellana i la promoció del coneixement i valorització de l’avellana a les escoles. “Volem que els horts escolars incloguin l’avellaner”, proposa Salvat. “L’oficina no solucionarà els problemes de l’avellana, però és un pas en el camí”, ha afegit el seu director.
A l’oficina hi treballa un equip multidisciplinari. La creació d’aquest òrgan es remunta a l’any 2016, en el marc de la Taula Sectorial de l’Avellana. L’òrgan, en marxa des de l’estiu -és un encàrrec del Departament per a enguany i fins 2021-, s’ha presentat oficialment aquest divendres al migdia a l’IRTA, centre especialitzat en recerca de l’avellana des de fa molts anys -disposa del camp de germoplasma d’avellaner més important d’Europa. “Esperem que hi hagi continuïtat en aquesta recerca, també molt convenient per al sector”, ha conclòs Salvat.