Diumenge, 19 de gener del 2025

La indústria motor de la Garrotxa

|

- Publicitat -

La indústria és el motor de l’economia garrotxina que, segons les dades recollides per l’Observatori per al Desenvolupament Sostenible de la Garrotxa. L’ens ha presentat la sisena edició de l’estudi que analitza les dades econòmiques de la comarca on destaca el dinamisme d’aquest sector, on l’ocupació creix fins al 5,6% respecte el 2017. Segons els responsables de l’estudi, això es deu, en bona part, al bon comportament de la indústria agroalimentària. En general, però, l’ocupació a la Garrotxa passa per un bon moment, amb un increment del 4,1%, per sobre la mitjana catalana, situant-se en el 69,5%.

En paral·lel, el sector serveis també registra un ritme positiu i ocupa a 13.228 persones. Per contra, el comerç ha estat el subsector menys dinàmic, amb un increment de l’ocupació de l’1,1%. D’altra banda, també destaca el creixement del PIB, que durant el 2017 ha augmentat un 3,3% respecte a l’any anterior fins arribar als 1.717,3 milions d’euros. En l’àmbit social, cal destacar la incorporació d’indicadors com ara la perspectiva de gènere en l’alumnat inscrit a les modalitats de batxillerat (61% dones i 39% homes), els cicles formatius (43% dones i 57% homes) i estudis universitaris (59% dones i 41% homes); nous indicadors en l’atenció a les necessitats de relació dins l’àmbit comunitari com és el servei d’atenció integral LGTBI (es van atendre 64 persones) o dades sobre el Grup d’Atenció a la Víctima. En aquest últim àmbit, es comptabilitzen 673 trucades de seguiment i 85 expedients oberts de noves víctimes.

Publicitat

Pel que fa a la diversitat lingüística de la població de la comarca, cal destacar que les cinc llengües més parlades a la Garrotxa a banda del català i el castellà, són el panjabi, el xinès mandarí, l’àrab, el soninké i el romanès. En l’àmbit ambiental, també s’han inclòs nous indicadors com el nombre de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics, els resultats de l’anàlisi de la qualitat de l’aigua de les fonts naturals d’Olot i els indicadors del nivell de reciclatge de residus a la comarca, que se situa en el 47%.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

11 COMMENTS

Comments are closed.