La informació que s’obtingui es complementarà amb dades de la temperatura i la salinitat de l’aigua, així com de la velocitat i direcció dels corrents en aquest punt. Aquestes i altres variables ajudaran a interpretar els processos ambientals associats a la descomposició del cadàver.
“Durant els últims anys hem estudiat la presència i absència d’espècies en funció d’aquestes variables, però ara la presència del dofí pot alterar els resultats que fins ara teníem i atraure espècies que no veuríem en condicions normals”, assenyala Joaquín del Río, director del grup de recerca SARTI-MAR de la UPC i responsable de l’OBSEA. En aquest sentit, apunta que les dades permetran interpretar els processos ambientals associats a la descomposició del cadàver en ambients costaners amb tecnologia innovadora.
Aquest tipus d’experiments encara no s’havien dut a terme en aigües mediterrànies. Per aquest motiu, es desconeixen els principals actors implicats en la descomposició de cadàvers de mamífers marins al Mediterrani, entre els quals es troben des de bacteris fins a cefalòpodes o depredadors com els taurons.
En altres punts del planeta sí que s’ha dut a terme un projecte similar. Un exemple el trobem en l’estudi de científics del Monterey Bay Aquarium Research Institute (MBARI) de Califòrnia, que van poder observar com una balena morta al llit marí provocava importants canvis espacials i temporals en la comunitat marina local.
… [Trackback]
[…] Find More here to that Topic: territorirural.cat/enfonsen-un-dofi-mort-a-vilanova-i-la-geltru-per-estudiar-els-efectes-sobre-lecosistema-mari/ […]