L’Associació de Producció Agrària Ecològica de Mallorca (APAEMA) està transformant el panorama del sector ecològic a l’illa. Ho fa a través de projectes com S’Obradora, una ADV per a l’assessorament de socis i sòcies i també impulsant xarxes conjuntes de distribució que puguin abastir la demanda creixent de supermercats i centres educatius.
En l’entrevista que publica la revista Agrocultura, Miquel Coll –el president d’aquesta entitat– explica que la principal fita que tenen al davant és “agafar més quota de mercat, perquè la demanda hi és”, i la producció i elaboració que es fa a Mallorca està lluny de cobrir la demanda.
No es tracta només d’un tema de producció, de motivar la reconversió al sector ecològic, sinó que ara com ara també estan treballant perquè els socis i sòcies d’APAEMA tinguin més facilitats per poder donar un valor afegit a les seves produccions i poder-les comercialitzar més àgilment. És per aquests motius, que des de l’associació han impulsat el projecte S’Obradora, per fer transformats a partir de les collites, i també la Cooperativa de Pagesos Ecològics, que va tenir com a primer repte la comercialització conjunta de xai ecològic.
Ara, tenen al davant un projecte de coordinació de produccions per poder abastar la demanda del Supermercat Cooperatiu de Palma, de centres educatius, de xarxes de botigues i de supermercats. Per fer-ho, estan intentant muntar un centre logístic que agrupi els obradors i pugui fer de centre de comercialització. “Hem de connectar la demanda amb l’oferta. Tal com estan estructurades les explotacions és molt difícil que puguin donar servei a aquestes peticions. APAEMA ha d’actuar de catalitzador, ajuntant els productors i ajudant-los a guanyar en economia d’escala i a fer coses col·lectives, compartides, que ajudin a tenir una certa estructura, a ser competitius i a entrar en el mercat”, explica Coll.
Actualment, Mallorca compta amb un 16.5% de superfície ecològica sobre el total de superfície agrària útil. Davant d’aquesta dada, Miquel Coll és del parer que cal “guanyar més quota de presència dins la pagesia (…) Necessitam que pagesos convencionals vegin l’ecològica com una opció viable i rendible”.
El president d’APAEMA, en l’entrevista concedida a Agrocultura, també reclama més divulgació per fer conèixer com es produeixen i quins beneficis tenen els aliments eco.
… [Trackback]
[…] There you can find 59554 more Information on that Topic: territorirural.cat/els-productors-agraris-ecologics-de-mallorca-utilitzen-el-treball-en-xarxa-per-a-transformar-el-sector/ […]
… [Trackback]
[…] Find More on on that Topic: territorirural.cat/els-productors-agraris-ecologics-de-mallorca-utilitzen-el-treball-en-xarxa-per-a-transformar-el-sector/ […]
… [Trackback]
[…] Information on that Topic: territorirural.cat/els-productors-agraris-ecologics-de-mallorca-utilitzen-el-treball-en-xarxa-per-a-transformar-el-sector/ […]
… [Trackback]
[…] Find More here to that Topic: territorirural.cat/els-productors-agraris-ecologics-de-mallorca-utilitzen-el-treball-en-xarxa-per-a-transformar-el-sector/ […]
… [Trackback]
[…] Read More on on that Topic: territorirural.cat/els-productors-agraris-ecologics-de-mallorca-utilitzen-el-treball-en-xarxa-per-a-transformar-el-sector/ […]