Divendres, 22 de novembre del 2024

Els pagesos de Gavà i Viladecans critiquen que s’hagi prioritzat la planta d’adobs a millorar el drenatge dels camps

|

- Publicitat -
Els pagesos de Viladecans i Gavà han mostrat la seva indignació pel que fet que l’AMB hagi prioritzat invertir 53,5 milions d’euros en el nou Centre de Producció de Biofertilitzants i Adobs (CEBA) a millorar el drenatge del Delta del Llobregat, que evitaria, per uns 3 milions d’euros, les reiterades inundacions que afecten els cultius de la zona. Els pagesos deixen clar que no estan en contra del CEBA, que està previst que entri en funcionament el 2024, però insisteixen que abans d’apostar per un centre d’aquestes característiques s’hauria d’haver resolt un problema que afecta un terç de la superfície agrícola del Parc Agrari del Baix Llobregat, unes 1.000 hectàrees.
Els punts crítics del Delta del Llobregat se situen a l’estany de la Murtra, la riera dels Canyars, la riera de Sant Climent i els espigons de sortida del Remolà. Aquí es troben les principals infraestructures per desaiguar a mar tota l’aigua que baixa de la riera Roja i el canal del Prat.

Unes infraestructures, critiquen els pagesos, que no han estat revisades ni reparades en 30 anys. Talussos malmesos, comportes espatllades i mecanismes insuficients – falten cargols d’Arquímedes – és la imatge actual del Delta del Llobregat que no suporta pluges superiors als 50 litres per m2 sense que les terres cultiu quedin negades durant dies.

Unes pluges, per exemple, que el passat mes d’abril van fer malbé bona part de les collites de primavera a Viladecans i Gavà.

Publicitat

CEBA

L’AMB invertirà 53,5 milions d’euros per reconvertir l’actual planta de transferència de residus de Viladecans (Baix Llobregat) en el Centre de Producció de Biofertitzants i Adobs (CEBA). Es tracta d’un equipament pioner a Europa que permetrà recuperar els nutrients presents en la fracció orgànica dels residus municipals per obtenir adobs i fertilitzants de qualitat i “a mida” de les necessitats dels pagesos del Parc Agrari del Baix Llobregat, el principal centre de producció d’aliments de l’àrea metropolitana. El CEBA tindrà una capacitat de tractament de 90.000 tones anuals de residus metropolitans. I donarà feina a unes 40 persones de forma directa. Les obres començaran el 2022 i la posada en marxa està prevista per dos anys després.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

1 COMMENT

  1. … [Trackback]

    […] Find More Information here on that Topic: territorirural.cat/els-pagesos-de-gava-i-viladecans-critiquen-que-shagi-prioritzat-la-planta-dadobs-a-millorar-el-drenatge-dels-camps/ […]

Comments are closed.