En concret, la campanya ha permès descobrir una part important de dos dels principals carrers de la població que comunicaven la zona del port amb el monestir de Santa Maria, a més d’una part important de les illes de cases situades entre els dos carrers.
En aquesta zona, de fet, es pot resseguir l’estructura de les edificacions medievals, formades generalment per tot un seguit de cases allargassades, que ocupaven tota la longitud existent entre les dues vies que s’han estudiat, amb façanes relativament estretes.
La campanya també ha permès documentar el procés de desestructuració de tot aquest espai iniciat durant la guerra dels Segadors. Els experts assenyalen que des de tot l’angle sud-est de la vila, fins a l’est del carrer Nou, es va reconvertir en un gran complex destinat a magatzems, oficines i espais relacionats amb el funcionament de les tropes aquarterades a la fortalesa.
Per contra, bona part de la zona situada a l’oest del carrer Nou va conservar l’estructura d’època medieval, fet que permet al visitant copsar de forma ràpida, els canvis produïts en aquest espai al llarg del temps.
Es tracta doncs d’un espai amb un “gran valor didàctic” permetent copsar de forma ràpida i simple els canvis produïts entre època medieval i moderna.
… [Trackback]
[…] Information on that Topic: territorirural.cat/els-nous-treballs-arqueologics-a-la-ciutadella-de-roses-posen-al-descobert-1-300-m2-de-la-vila-medieval/ […]