“Segons les anàlisis”, comenta Sánchez-Vidal, “els microplàstics atrapats a les praderies de Posidonia oceanica són majoritàriament filaments, fibres i fragments de polímers més densos que l’aigua de mar, com ara el polietilè tereftalat (PET).
La petjada contaminant dels plàstics generats per l’activitat humana afecta ecosistemes costaners i oceànics de tot el planeta. D’ençà que es van començar a fabricar de manera massiva als anys cinquanta del segle XX, aquests materials sintètics s’han anat abocant i acumulant als oceans i són transportats pels corrents oceànics, el vent i les onades. “El plàstic que trobem surant als oceans és només un petit percentatge de tot el que hem abocat al medi marí”, alerta Sànchez-Vidal.
També són autors de l’article els experts Miquel Canals, William P. de Haan i Marta Veny, del Grup de Recerca en Geociències Marines de la UB, i Javier Romero, de la Facultat de Biologia i de l’Institut de Recerca de la Biodiversitat de la UB (IRBio).
… [Trackback]
[…] There you will find 72213 more Information on that Topic: territorirural.cat/els-herbassars-marins-de-posidonia-poden-capturar-i-extreure-plastics-abocats-a-locea/ […]