El director tècnic del celler Raimat, Joan Esteve, ha remarcat que l’objectiu del celler lleidatà “és que hi hagi arrelament de la gent a Raimat”. “Ser sostenibles no només vol dir tenir vinyes ecològiques, vol dir implicar-nos amb les comunitats de Raimat i de Lleida, i amb el benestar de les persones del nostre entorn, i aquesta és una forma de contribuir a garantir el futur del poble”, ha indicat.
Raimat, un poble lligat a la història del celler
L’actual poble de Raimat, a 14 quilòmetres de Lleida, va néixer l’any 1914, quan la família Raventós va adquirir uns terrenys quasi desèrtics per a convertir-los en vinyes. Per aconseguir aquesta transformació, van arribar a la zona treballadors de tot el país, des d’enginyers a jornalers. Per això es van començar a construir les primeres cases per als nouvinguts i, molt aviat, els primers comerços i tallers. Entre 1918 i 1920 es va construir l’actual església, el convent de les Monges i la Fonda, que es convertiria en bar, escola, consultori, sala de cinema i teatre. Als anys 60, als 80 i a finals dels 90, Raimat va anar ampliant el seu nucli amb nous habitatges i carrers.
Actualment, és un poble amb poc més de 500 habitants censats, envoltat d’un entorn únic on s’erigeix el celler Raimat. El poble de Raimat forma part del municipi de Lleida.