El procediment per dibuixar les figures al cel parteix d’un modelat en tres dimensions dels dibuixos que s’hi volen recrear per, posteriorment, assignar a cada un dels aparells una ruta GPS que hauran de seguir per fer les formes. Es tracta de figures estàtiques o en moviment, com és el cas del ren que corre o l’estel dels Reis d’Orient, que gira sobre el seu eix.
“L’espectacle és una primícia, és el primer cop que es vola amb 50 drons sincronitzats a Catalunya”, destaca Arnau. Assegura que l’ús d’aquests aparells obren la porta a noves formes de comunicació a través de la llum, congelant imatges en el cel, dibuixant-hi logotips, mapes o escrivint frases.
La firma compta actualment amb 50 aparells, però en els propers mesos arribarà al centenar i espera disposar-ne de molts més a finals d’any. “El rècord mundial es va fer a l’Àsia amb 3.200 drons, hi ha camí per recórrer”, assenyala Arnau.
En aquest sentit, ja es treballa amb empreses de diversos sectors, també de pirotècniques, per fer espectacles conjunts. Arnau apunta, a més, que l’acció amb drons no deixa cap tipus de residu, de manera que és respectuós amb el medi ambient.