Divendres, 22 de novembre del 2024

El bus del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici començarà a funcionar el 21 de juny amb més serveis

|

- Publicitat -

El bus del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici començarà a funcionar el 21 de juny. Segueix el recorregut Pla de l’Ermita, Taüll, Vielha, Esterri d’Àneu, Espot, Sort i arriba a la Pobla de Segur. El servei entre la Pobla de Segur i el Pont de Suert s’iniciarà el 15 de juliol, de dilluns a divendres, fins al 30 de setembre i la resta de l’any només els divendres. Pel que fa al transport en bus de la Pobla al Telefèric de la Vall Fosca, s’oferirà diàriament des de l’1 de juliol. Aquests tres transports disponibles en període estival funcionaran fins al 30 de setembre. Els excursionistes que volen gaudir del Parc Nacional durant el dia, ara ho podran fer, ja que s’ofereix una cobertura horària des de les les 6 a les 21h.

A més, enguany es poden comprar els bitllets a través del web de l’operador, s’instal·len nous vinils en els dos busos que faran el servei amb la imatge del Parc Nacional i s’incorporen codis QR a totes les parades per facilitar l’accés a la informació per part dels usuaris.

Publicitat

 

El Bus del Parc incorporarà dues noves expedicions per sentit entre Pla de l’Ermita i la Pobla de Segur. Sortiran des de la Pobla a les 5.45 h i amb arribada al Pla de l’Ermita a les 9.30 h. La tornada serà a les 14.45 h des de Pla de l’Ermita i arribarà a la Pobla a les 18:25 h. Així mateix, s’ofereixen dues noves expedicions per sentit entre Pla de l’Ermita i Sort. Sortirà des de Pla de l’Ermita a les 6.45 h i arribrà a Sort a les 9.45 h, mentre que tornada serà a les 14.15 h des de Sor, amb arribada al Pla de l’Ermita a les 17.40 h. També inclourà dues noves expedicions per sentit entre Pla de l’Ermita i el Pont de Suert.

 

Aquest servei ajustarà els horaris del bus i del telefèric per tal d’afavorir al màxim les connexions amb el tren la Pobla-Lleida. D’aquesta manera es permetrà als viatgers tenir una expedició d’anada i una de tornada perfectament coordinada amb els tres mitjans de transport (bus–tren– telefèric), aconseguint d’aquesta manera una mobilitat sostenible i confortable pels usuaris d’aquests trajectes tant d’anada com de tornada.

 

Aquests serveis formen part del projecte Interreg Europe Last Mile, que promou la implementació de sistemes de transport sostenibles per accedir a àrees rurals d’interès turístic i que està format pel Departament de Territori i Sostenibilitat i sis socis més, l’Agència Mediambiental d’Àustria, l’Administració Regional del Tirol Oriental (Àustria), l’Agència pel suport del desenvolupament regional de Kosice (Eslovàquia), el Club Desenvolupament Sostenible de la Societat Civil (Bulgària), el Parc Natural Upper Sûre (Luxemburg) i el Voivodat de Pomerània Occidental (Polònia).

 

El projecte Last Mile pertany al programa Interreg Europe i és finançat per fons Feder. L’objectiu principal del Last Mile, centrat en la mobilitat sostenible, és aconseguir solucions innovadores i flexibles que permetin als visitants de zones rurals turístiques fer el darrer tram del recorregut de manera sostenible.

 

En el cas de Catalunya, el projecte s’ha centrat en la zona de l’Alt Pirineu i Aran. Territori i Sostenibilitat, conjuntament amb el grup de treball del projecte Last Mile a Catalunya, han treballat amb el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i l’Ajuntament de la Torre de Capdella.

 

 

 

 

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies