Cellers Torres treu al mercat aquest mes de maig el primer vi elaborat amb Moneu, una varietat d’èpoques anteriors a la Fil·loxera i que havia desaparegut dels conreus. Ara fa cinc anys, Torres va empeltar els primers ceps al Penedès i ha estat amb la darrera verema quan n’ha sortit el primer vi comercialitzable. S’ha utilitzat per produir les ampolles del nou Clos Ancestral 2019, que també combina Ull de Llebre i Garnatxa. El director general de la firma, Miquel Torres Maczassek, recorda que fa 30 anys que treballen en la recuperació de varietats ancestrals i celebra poder vendre els primers vins negres. Assegura que la intenció és situar aquestes varietats de vinya antigues com a “essència” dels vins del futur de la companyia.
… [Trackback]
[…] Read More on that Topic: territorirural.cat/cellers-torres-elabora-el-primer-vi-amb-la-varietat-ancestral-moneu-recuperada-recentment-al-penedes/ […]
… [Trackback]
[…] Read More to that Topic: territorirural.cat/cellers-torres-elabora-el-primer-vi-amb-la-varietat-ancestral-moneu-recuperada-recentment-al-penedes/ […]