Dissabte, 18 de gener del 2025

Castell d’Or rep la medalla d’or al Millor Escumós Jove amb el seu Cava Brut Orgànic

|

- Publicitat -

Castell d’Or ha rebut la medalla d’Or a la categoria de Millor Escumós Jove amb el seu Castell d’Or Brut Orgànic, a la Gala dels Premis Vinari 2020 que va tenir lloc ahir divendres a l’Auditori de Vilafranca del Penedès. L’acte ha estat conduït per l’escriptor Màrius Serra ha agrupat als principals cellers i personalitats del món vitivinícola de Catalunya. La Gala d’aquests premis que han arribat a la seva vuitena edició s’ha pogut seguir en directe a través del Canal 33. En aquest certamen, una seixantena de tastadors, entre sommeliers, enòlegs i periodistes especialitzats, van valorar gairebé 900 vins de 240 cellers diferents.

Castell d’Or ha estat reconegut en la categoria de Millor Escumós Jove amb el Castell d’Or Brut Orgànic elaborat amb les varietats Xarel·lo, Macabeu i Parellada. Es tracta d’un cava molt expressiu i aromàtic, amb notes de fruita madura i cítrics. Té una criança mínima de 14 mesos a les caves i es caracteritza per la seva expressivitat i una mineralitat moderada i agradable. L’elegància i equilibri defineixen també aquest vi escumós perfecte per acompanyar peix, carn i marisc. Castell d’Or ha estat també reconegut amb la medalla de bronze en aquesta mateixa categoria amb el seu Cava Castell d’Or Brut que aquest any acumula diferents premis internacionals. El Gerent del Grup, Jordi Amell ha estat l’encarregat de recollir els premis pel grup representant una empresa formada per 13 cellers cooperatius.

Publicitat

El president de Castell d’Or, Adrià Rabadà ha explicat que “portem tres Vinaris d’Or en els sis últims anys però és el primer cop que destaquem amb un ecològic i és un gran orgull”, i ha afegit que “és un reconeixement per viticultors, personal dels cellers i tots els membres del grup que fan possible l’elaboració d’aquest producte”.

La Gala d’aquest any ha estat caracteritzada per les mesures de prevenció i seguretat davant la Covid-19 amb aforament reduït i l’ús generalitzat de mascaretes i gel hidroalcohòlic. L’escriptor Màrius Serra també va voler fer menció de les dificultats que han hagut d’afrontar els cellers amb l’epidèmia de Míldiu que ha fet minvar la productivitat del sector.

Castell d’Or neix el 2006 de la unió de 13 cellers de diferents zones vitivinícoles del Penedès, la Conca de Barberà, Priorat, Tarragona i Montsant. Aquests cellers, amb una història centenària, aposten per unir els seus esforços i coneixements en els processos de producció, elaboració, envasat i distribució de vins, cava i olis elevant l’estàndard de qualitat dels seus productes fins a obtenir el reconeixement i el prestigi en tot el món de les seves marques.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

7 COMMENTS

  1. … [Trackback]

    […] Read More Information here to that Topic: territorirural.cat/castell-dor-rep-la-medalla-dor-al-millor-escumos-jove-amb-el-seu-cava-brut-organic/ […]

Comments are closed.