Dijous, 21 de novembre del 2024

Barcelona dona la benvinguda al vi novell amb la Festa del Vi Novell

La temporada del vi novell s'allargarà fins a finals de febrer, tot i que es preveu que no es trigui en esgotar, ja que se’n produeixen poques ampolles.

|

- Publicitat -

Barcelona ha celebrat l’arribada del vi novell aquest dissabte amb la recuperació de la Festa del Vi Novell, que tornava a la ciutat després de dos anys. Els jardins del Palau Robert es van omplir de gent que va voler tastar els vins novells de 13 cellers de Catalunya i 3 de Mallorca, que enguany van participar a la festa com a convidats, representant un territori amb una forta tradició de novell. La festa de Barcelona va tancar la gira que el vi novell ha fet durant aquest darrer mes per una desena de poblacions catalanes.

La festa va obrir portes a les 11 del matí i l’afluència de públic va ser molt bona durant tot el dia. A més, va comptar amb animacions com una representació teatral que explicava la història i la tradició del vi novell i el Trivial del novell, un joc a través de Kahoot on es va posar a prova els coneixements dels assistents sobre el novell. El guanyador es va emportar una ampolla de vi novell de cadascun dels cellers participants. A l’hora de tancar portes, a les 8 del vespre, s’havien venut més de 4.000 tiquets de degustació.

Publicitat
Imatge de la festa del vi novell celebrada el dissabte a Barcelona

El novell es reivindica com a vi de Nadal

Amb el canvi de data de la Festa, que s’havia de fer a inicis de novembre, el vi novell es reivindica com a vi per les festes de Nadal. De fet, els cellers remarquen que aquestes setmanes que han passat des de la sortida del vi, l’11 de novembre, han permès que es calmi i que ara es trobi en unes condicions excel·lents per al seu consum. Malgrat això, alguns cellers no tardaran en esgotar el vi novell, ja que se’n produeixen poques ampolles. Aquest any, el conjunt de cellers catalans n’han embotellat 100.000 unitats, un 8% més que el 2021. La temporada del vi novell s’allarga fins a finals de febrer.

Els cellers catalans que fan vi novell són Carles Andreu, Josep Foraster, Vinícola de Sarral i Vins Petxina, de la DO Conca de Barberà; el Celler de Sanuí, de la DO Costers del Segre; el Celler Cooperatiu d’Espolla, de la DO Empordà; els cellers Masroig i Ronadelles, de la DO Montsant; el Celler Cooperatiu de la Granada, Covides i Maset, de la DO Penedès; el Celler Cooperatiu d’Artés, de la DO Pla de Bages; i Sant Josep Vins, de la DO Terra Alta. Pel que fa als cellers mallorquins que van ser convidats a la festa, són 7103 Petit Celler, Macià Batle i Jaume de Puntiró.

El vi novell és el primer vi que surt al mercat fet amb el raïm collit en l’última verema. Per tant, és el primer vi de l’any i la seva arribada se celebra amb molta alegria. A diferència d’altres vins joves, que surten més endavant, s’embotella i es consumeix sense haver reposat, el que li dona una frescor i unes característiques molt especials. El vi novell és l’únic vi de temporada.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies