El director-general d’Afrucat, Manel Simon, ha posat de relleu, en l’actual situació de competitivitat global en els mercats, la necessitat de “conèixer la formació dels preus de la fruita per poder ser més competitiu” i també per “evitar que es produeixin vendes per sota cost, situació que en aquests moments es difícil de quantificar”, ha dit.
L’estudi tècnic i econòmic implicarà l’anàlisi de la cadena de valor de la fruita dolça, tant de la de llavor (poma i pera), com de la d’os (préssec, nectarina i paraguaià). L’objectiu és determinar els costos, els marges i la formació de preus, sobre tot dins de les dues baules de la cadena de valor, la producció primària de la fruita al camp, per una banda, i la recepció, processat o manipulació i selecció, condicionaments i conservació, fins la confecció de les fruites en diferents formats, per a la seva sortida i expedició comercial cap als diferents mercats, per altra.
L’estudi possibilitarà monitoritzar els costos per tal de preveure la formació de preus i les seves implicacions sobre els resultats d’explotació per als productors i per a la central hortofructícola, així com preveure polítiques i decisions per al control, gestió i seguiment de les campanyes fruiteres a Catalunya, segons han explicat des d’Afrucat.
L’estudi suposarà l’actualització de una recerca i treball d’estudi i anàlisi de costos anterior, que va a portar a terme el professor José Sebastián Millán, i que serà actualitzat per ell mateix. La recerca, estudi i anàlisi de les tasques i dels costos causats a la central hortofructícola, serà treballada, elaborada i coordinada pels professors Anna Tena i Antonio Colom.
… [Trackback]
[…] Info on that Topic: territorirural.cat/afrucat-encarrega-a-la-udl-lelaboracio-dun-estudi-de-costos-marges-i-formacio-de-preus-de-la-fruita-dolca/ […]
… [Trackback]
[…] There you can find 89144 additional Information to that Topic: territorirural.cat/afrucat-encarrega-a-la-udl-lelaboracio-dun-estudi-de-costos-marges-i-formacio-de-preus-de-la-fruita-dolca/ […]