La Secretaria d’Alimentació del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i representants del sector lacti en el Codi de Bones Practiques Comercials al llarg de la cadena alimentària de Catalunya (CBPC) es van reunir el passat dimecres, 24 de novembre, a la seu dels Serveis Centrals del Departament a Barcelona, per a tractar la difícil situació d’aquest sector i debatre possibles mesures de suport i recuperació.
En el decurs d’aquesta trobada els representants del Departament i els signataris del Codi van debatre la problemàtica que afecta la producció i comercialització de la llet de vaca, en concret la seva cadena de valor. El secretari d’Alimentació, Carmel Mòdol, va proposar incloure una sèrie de compromisos en l’Acord del CBPC per a promoure la percepció d’un preu just per litre de llet als productors. Els representants del Departament van proposar un seguit de mesures, i finalment es va assolir un acord per a avançar en l’equilibri de la cadena de valor de la llet.
Així, entre les estratègies plantejades encaminades a aconseguir millorar aquest equilibri, es va acordar treballar en el desenvolupament d’una metodologia d’estimació dels costos de producció de la llet, d’acord amb el previst en l’Acord del CBPC i la Llei de la Cadena. Aquesta metodologia inclouria l’establiment d’un índex de referència i serà proposada als signataris del CBPC per a la seva aprovació i posterior aplicació en els contractes de compra-venda.
… [Trackback]
[…] Find More to that Topic: territorirural.cat/accio-climatica-i-cbpc-es-troben-per-crear-mesures-de-suport-i-recuperacio-al-sector-lacti/ […]