Dimarts, 26 de novembre del 2024

Comença el procés participatiu que establirà els limits i la gestió del Parc Natural Muntanyes de Prades

|

- Publicitat -

La Generalitat ha engegat el procés participatiu per establir els límits i la gestió del futur Parc Natural Muntanyes de Prades, amb la previsió que sigui una realitat el 2025. Una vintena d’alcaldes i agents socials s’han reunit aquest passat divendres a Prades en la primera de les trobades al territori, amb què el Departament d’Acció Climàtica preveu crear un “clima de confiança” entre ciutadania i administracions. El director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural, Marc Vilahur, ha apuntat que fins el segon trimestre de l’any vinent se celebraran reunions específiques amb professionals de diferents sectors empresarials perquè aportin propostes entorn al futur parc. També es crearà una oficina tècnica perquè la població resolgui dubtes.

 

Publicitat

La trobada d’aquest divendres a la vila vermella ha servit per escenificar l’inici del procés participatiu sobre la creació del Parc Natural Muntanyes de Prades. És la primera de les reunions previstes que s’aniran celebrant fins principis de l’any vinent. El Departament d’Acció Climàtica té previst organitzar-ne de sectorials i específiques en els pròxims mesos, tot i que de moment, encara no estan programades al calendari.

 

En aquestes reunions, s’espera que els agents convidats facin propostes i alhora, resolguin dubtes que puguin sorgir. En aquesta mateixa línia, des de la Generalitat crearan una oficina tècnica perquè la ciutadania pugui fer arribar suggeriments durant el període de consulta prèvia de la creació del parc.

 

La proposta de delimitació de parc natural que ha fet la Generalitat es basa en uns objectius tècnics, que seran tractats en aquestes trobades. Ara bé, la proposta final pot canviar en funció de les aportacions que puguin fer administracions locals i supramunicipals, així com sectors econòmics o ciutadania en general.

 

Tot i la unanimitat política d’ajuntaments i consells comarcals, Acció Climàtica remarca la importància d’explicar què implica per a tots els agents socials i econòmics crear un parc natural. A partir de les trobades específiques, el director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural, Marc Vilahur, pretén “clarificar” què suposa l’aprovació del parc i alhora, insisteix que no es tracta de “fer canviar de parer” als agents implicats.

Diversos agents polítics i socials s’han trobat a Prades aquest divendres per parlar sobre el futur Parc Natural Muntanyes de Prades

Una vintena de municipis involucrats de cinc comarques

El procés participatiu representa “el primer pas” per la creació d’aquest parc que englobarà 22 municipis de cinc comarques de Tarragona i Lleida. La delimitació i la gestió del parc són dos dels aspectes que es volen tractar a través d’aquestes trobades amb agents polítics, socials i econòmics.

 

El director dels Serveis Territorials d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Àngel Xifré, ha posat èmfasi en la importància d’aquest pas per al territori i alhora, ha reivindicat que el parc compti amb els recursos necessaris. “No serà un procés curt i caldrà fer pedagogia a tota la societat i a les administracions, però creiem que si neix el Parc Natural Muntanyes de Prades, ho ha de fer amb un pla de gestió i amb tot allò que fa falta perquè sigui exitós”, ha subratllat.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

7 COMMENTS

Comments are closed.