Diumenge, 19 de gener del 2025

Torna el format original del premi La mirada oberta, que otorgarà el guardó a en Florenci Crivillé

|

- Publicitat -

Aquest proper dissabte 13 d’agost a Vallfogona torna al format original el premi La mirada oberta.

 

Publicitat

Enguany el guardonat serà una persona molt vinculada a la creació d’aquest premi, en Florenci Crivillé i Estragués (Seva, 1948). Amb aquest guardó es reconeix a qui fou conservador del Museu Etnogràfic de Ripoll el valor cívic del seu incansable servei a la cultura divulgada i promoguda generosament dins i fora de la comarca del Ripollès. Miquel Sitjar i Serra en farà la presentació.

Florenci Crivillé i Estragués rebent el premi RECERCAT a una persona vinculada al món dels centres d’estudis el 2013

L’acte començarà a dos quarts de dotze del migdia davant l’església de sant Julià de Vallfogona i compta també amb la participació del grup teatral La Fogona i el grup musical Hot Club Empordà.

 

El premi La mirada oberta és un reconeixement dins l’àmbit català que atorga cada any l’Ajuntament de Vallfogona de Ripollès a algú que, per la seva trajectòria, hagi destacat en literatura, ciència, art, esport, pensament, altruisme… Està inspirat en el relliquer que hi ha al poble (una edificació religiosa oberta als quatre vents).

 

La primera edició es va fer el 2015, dins del Memorial Josep M. Jubells (rector que fou de Vallfogona, mort en accident de trànsit el 1990) i es va concedir a Jordi Baijet un dibuixant sitgetà que de jove havia descobert el nostre poble i sempre hi va mostrar gran predilecció. Des del 1991 cada any regalava un original a l’ajuntament, que servia com a felicitació institucional nadalenca.

 

El 2016 el guardó el rebé el poeta Màrius Sampere. El 2017 fou per a la dibuixant Pilarín Bayés. El 2018 es donà a l’arqueòleg Eudald Carbonell i el 2019 el va rebre la monja dominica Sor Lucía Caram. El 2020 no es va celebrar i el 2021 va ser una edició especial de transició. Es va retre un homenatge als col·lectius que, durant la pandèmia han estat i continuen essent pilars fonamentals per a la societat: els sanitaris –des dels que prenen decisions en salut pública fins als que treballen en una unitat de Covid als hospitals–, i també amb el testimoniatge de famílies que han pogut superar la malaltia.

 

Enguany es tornarà a fer a la zona de Sant Julià, al costat del Comunidor. En cas de mal temps, es duria a terme a la Sala Polivalent.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

8 COMMENTS

Comments are closed.