Dissabte, 23 de novembre del 2024

El Corriol camanegre i el capironat marí, tornen a la desenbocadura de la Tordera després de més d’una dècada

|

- Publicitat -

El corriol camanegre (Charadrius alexandrinus), una espècie d’au en perill d’extinció, ha nidificat a la desembocadura de la Tordera per primer cop des de 1996 –en tot el Maresme tampoc hi havia evidències de nidificació des de fa més d’una dècada. Aquest fet coincideix amb la germinació de la psammòfila capironat marí (Reseda hookeri) en una platja d’accés restringit de la punta d ela Tordera. Aquesta vegetació es considera extingida a tota la península, amb una única població redescoberta a Santa Susanna. L’Associació Naturalistes del Montnegre i la Tordera celebra les fites i assegura que són “conseqüència directa” de la regulació d’accés a la desembocadura des de l’any 2020 i a la gestió per a la recuperació ecològica de l’espai.

 

Publicitat

Les troballes s’han produït durant la darrera jornada de seguiments a l’espai, en col·laboració amb l’Ajuntament de Malgrat de Mar, i que també ha constatat almenys una posta de corriol petit (Charadrius dubius), una au que tampoc es reproduïa a la platja de la desembocadura de la Tordera des de 2020.

 

Entitat i Ajuntament recorden que la massificació de l’espai havia provocat anys enrere un greu impacte en la biodiversitat de la zona i aplaudeixen ara la seva regeneració en només dos anys de protecció. “La nidificació dels corriols i el retorn del capironat marí confirmen el potencial del delta de la Tordera”, defensen.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

6 COMMENTS

Comments are closed.