Diumenge, 24 de novembre del 2024

Acaba el procés participatiu per elaborar el Pla d’acció per al desenvolupament de la producció ecològica a Catalunya

|

- Publicitat -

El Congrés català de la Producció Agroalimentària Ecològica, organitzat pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural dijous a Vic, ha posat fi al procés participatiu per a l’elaboració del Pla d’acció per al desenvolupament de la producció ecològica per al període 2023-2027, que es va posar en marxa el 17 de gener passat.

 

Publicitat

Aquest procés ha tingut el suport de la Direcció General de Participació, Processos Electorals i Qualitat Democràtica, i ha servit per recollir informació de la situació actual del sector ecològic, i també tot un seguit de propostes d’actuació que des del sector es demana que s’incorporin al futur pla d’acció. Al llarg del procés s’han recollit més de 130 respostes a un qüestionari en línia obert a tota la ciutadania i s’han desenvolupat fins a 15 sessions de treball amb persones relacionades amb la producció, elaboració, comerç i consum dels productes ecològics, i també del món científic i tècnic relacionat amb el desenvolupament i la transferència de coneixement al sector.

 

La iniciativa ha comptat amb el recolzament d’un grup motor en el qual, a més dels representants de l’Administració, hi ha hagut representants de les principals entitats relacionades amb el sector ecològic català, amb l’objectiu de facilitar el desplegament i la qualitat del procés participatiu. Aquest grup motor també ha acompanyat l’organització del congrés, i els seus membres han tingut part activa en els grups de treball i en la presentació dels resultats de les sessions de treball prèvies.

 

En el marc d’aquest mateix Congrés, els membres del grup motor han presentat als assistents la diagnosi del sector recollida al llarg del procés de participació, que ha estat validada pels assistents. En aquest punt, s’han creat 10 taules de treball temàtiques per on han anat passant els assistents, amb l’objectiu de treballar les propostes recollides, especialment les que podien tenir més necessitat de concreció.

 

El resultat del treball d’aquestes taules ha estat compartit en el plenari i, amb totes les aportacions, els representants del sector del grup motor han elaborat una declaració final del Congrés.

 

El resultat final de tot el procés de participació, incloses totes les aportacions recollides en aquest Congrés seran tingudes en compte en el procés d’elaboració del futur Pla d’acció per al desenvolupament de la producció ecològica 2023-2027.

 

El congrés més important de Catalunya en matèria de producció agrària ecològica

El segon Congrés català de la Producció Agroalimentària Ecològica va ser inaugurat per la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà i Roura,  que va donar la benvinguda als més de 200 assistents que hi van participar de forma presencial  i a una cinquantena que el van seguir de forma virtual. L’acte va comptar amb la ponència inicial a càrrec del representant de la Unitat de Producció Ecològica de la Comissió Europea, Miltiades Krimizis,  que va parlar sobre el Pla d’Acció Europeu pel desenvolupament de la Producció Ecològica que es va aprovar i publicar l’any passat. També van participar en la ponència final, dues persones expertes que van compartir la seva mirada sobre la producció ecològica i l’agroecologia, concretament la professora d’Agroecologia i Història Ambiental de la Universitat Pablo de Olavide, Gloria Guzman,  i l’investigador de l’INRAe (França) i membre d’Agroecology Europa, Stéphane Bellon.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

10 COMMENTS

Comments are closed.