Divendres, 22 de novembre del 2024

Ripoll es prepara per la Festa nacional de la Llana i casament a Pagès, la festa tradicional del poble

|

- Publicitat -

El 22 de maig, Ripoll es retrobarà amb la tradició i farà un viatge en el temps. Arriba la 55a edició de la Festa nacional de la Llana i casament a Pagès. Aquest any la celebració arriba amb diverses novetats. La principal i més vistosa és el canvi de la casa del balcó del qual sortirà la núvia a saludar el nuvi. Tornarà a ser des de la plaça Gran, com els darrers anys. En aquesta ocasió i després d’uns anys, la finca de Can Vaquer torna a ser l’escenari d’aquest moment emblemàtic per a la celebració.

 

Publicitat

La recollida de la núvia canvia de balconada i retorna a la casa pairal com ho havia estat històricament. L’any 2007 es va produir el canvi i el Centre d’Iniciatives i Turisme de Ripoll ha volgut fer un retorn als orígens, només
possible amb la implicació de la família Vaquer. La presidenta de l’entitat, Sílvia Horcas, ha volgut agrair la predisposició per a permetre que la casa torni a ser un dels escenaris principals de la festa: “Estem molt contents de retornar a Can Vaquer com a punt des d’on sortirà la núvia, creiem que és un valor afegit per la festa”.

La consellera Teresa Jordà i Lo Pau de Ponts, els padrins

El Centre d’Iniciatives i Turisme de Ripoll ultima els preparatius de la propera Festa nacional de la llana i casament a pagès, que se celebrarà el 22 de maig. El casament, en tant que és real, també té padrins. Enguany serà la parella composta per la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, la ripollesa Teresa Jordà, i l’artista Lo Pau de Ponts. Des del CIT s’agraeix profundament la seva predisposició per participar com a convidats d’honor de la Festa nacional de la llana i casament a pagès. Tots dos han estat molt contents de rebre la invitació i afronten la jornada amb molta expectativa i il·lusió.

 

El CIT

El Centre d’iniciatives i Turisme de Ripoll es va fundar el 1966. Té per objectiu promoure i donar a conèixer els valors tradicionals, així com els costums locals i comarcals amb la finalitat de preservar la identitat col·lectiva i donar a conèixer el vessant historicocultural del nostre país. Tot plegat, en col·laboració amb les institucions públiques i privades.

És en aquest marc que el CIT organitza l’elecció i la proclamació del pubillatge de Ripoll i organitza la Festa nacional de la llana i casament a pagès. Sens dubte, es tracten de dos símbols que han esdevingut emblemes de la vila tant portes endins entre els ripollesos i ripolleses, com als ulls de la resta de catalans i forans.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

4 COMMENTS

Comments are closed.