Dissabte, 18 de gener del 2025

Circuit Urgellenc impulsa l’obertura dels cinemes de 14 localitats de Lleida i Tarragona, portant-hi la pel·lícula “Alcarràs” d’Anna Simon

|

- Publicitat -

L’empresa exhibidora de cinema lleidatana Circuit Urgellenc serà l’encarregada de portar la pel·lícula de Carla Simon “Alcarràs” a més de 40 poblacions, a 14 de les quals no hi ha cinema des de fa anys. A més, moltes de les projeccions comptaran amb la presència d’actors, actrius i membres de l’equip tècnic de la pel·lícula.

 

Publicitat

La pel·lícula de Simon es podrà veure a les sales on habitualment el Circuit hi manté les projeccions: Balaguer (30 d’abril 1, 2, 7 i 8 de maig); Mollerussa (30 d’abril, 1, 2, 7, 8 i 9 de maig), Tàrrega (tots els dies, del 29 d’abril al 9 de maig), Tremp (30 d’abril, 1 i 2 de maig); Bellpuig (6, 7, 8 i 9 de maig), Agramunt (6, 8 i 9 de maig), però també Mequinensa (6, 7 i 8 de maig), Montblanc (15 de maig),  Ripoll i Vielha (del 14 al 16 de maig). També es podrà veure a Montsó en castellà els dies 30 d’abril, 1, 2, 7, 8 i 9 de maig, i posteriorment als cinemes de les poblacions d’Aragó que gestiona.

 

Però també hi haurà cinemes que obriran les seves portes gràcies a “Alcarràs”. Es  tracta de sales ubicades en pobles i petites ciutats de les terres de Ponent però també de Tarragona, en la majoria de les quals feia molts anys que ja no s’hi projectava cinema. La crisi de la Covid no va fer més que agreujar una situació que ara “Alcarràs” podria capgirar: fer tornar el cinema als pobles. Tal i com resava la campanya “I LOVE CINE DE POBLE” iniciada l’any 2020 arran del primer confinament per Circuit Urgellenc, que es dedica a la gestió d’una trentena de petites sales de cinema de poble.

Cartell de la pel·lícula Alcarràs

 

Així doncs ‘Lo Casino’ de la localitat on s’ha enregistrat la pel·lícula de Simon, Alcarràs, serà el primer en recuperar-se. Es reobrirà el 29, 30 d’abril i l’1 de maig per projectar-hi la pel·lícula que ha convertit en protagonista aquesta població del Segrià de 9.500 habitants. A Alcarràs el cinema va tancar els anys 90 i també ho va fer a Aitona, on s’hi projectarà la pel·lícula el dia 30 d’abril. En aquestes poblacions del Segrià el Circuit Urgellenc hi feia projeccions esporàdiques fins ara.

 

Altres localitats ponentines com Cervera, la capital de la Segarra, reobrirà el seu cinema el dia 1 de maig. A Cervera el cinema va tancar l’any 2013 tot i que s’hi han anat fent projeccions i hi ha un projecte de recuperació anomenat Cinema Boira. També serà el cas de Bell-lloc (Pla d’Urgell) on des de finals dels anys 80 s’hi va perdre el cinema i el proper 6 de maig es reobrirà la sala de l’antic cinema Catalunya per estrenar-hi ‘Alcarràs”. També en aquesta comarca, al municipi de Torregrossa el dia 7 de maig es reobrirà la sala tancada els anys 80 per poder-hi veure el film de Carla Simon, el mateix dia que també es projectarà a la Sala Cubrural d’Artesa de Segre, (Noguera), on el cinema Camats es va tancar els anys 80. En aquesta localitat de la Noguera el Circuit hi ha anat fent projeccions de cinema itinerant  unes 6/8 vegades l’any.

 

A les Borges Blanques, també podran gaudir el dia 7 de maig del cinema de Carla Simon, al Pavelló de l’Oli, on el Circuit hi porta el cinema itinerant diverses vegades l’any.

 

Les localitats del Segrià SosesSucs i Almacelles recuperaran les sessions de cinema els dies 13, 15 i 22 de maig, respectivament, per visionar el film guardonat a la Berlinale. A Almacelles el cinema Casal va reobrir l’any 2001, s’hi va fer cinema durant uns anys i posteriorment s’hi han dut a terme projeccions de cinema itinerant, a més del cicle Gaudí. Al Pla d’Urgell, a la localitat de Bellvís “Alcarràs” hi arribarà el dia 28 de maig, després que el cine Esport tanqués a principis dels anys 90, tot i que el Circuit Urgellenc hi projecta pel·lícules cada estiu.

 

Les localitats de Pont de Suert (Pallars Jussà) i Penelles (Noguera) s’afegiran a la llarga llista de cinemes on es podrà veure la pel·lícula però també sales de Tarragona, com ara Santa Coloma de Queralt (Conca de Barberà), que recuperarà el seu cinema per projectar “Alcarràs” el dia 8 de maig, després d’haver tancat portes els anys 80.

 

I LOVE CINE DE POBLE campanya de suport al cine rural amb suport de personatges coneguts

El Circuit Urgellenc ha reprès la campanya ‘I LOVE CINE DE POBLE‘ per fomentar la conscienciació de la importància de recuperar el cinema de proximitat. “Fomentar el cinema a localitats petites és el seu propòsit, creiem que visquis on visquis tens dret a gaudir del millor cinema i pel·lícules com Alcarràs ho posen de manifest”.

 

La campanya, iniciada durant el confinament va aconseguir el suport d’Isona Passola, Antonio Resines, Sergi López, Andrea TrepatMiquel Sitjar, Marta Romero, Gaizka Urresti, Belén Funés,  Marçal Cebrián, Sergi Moreno, Carles Porta, Tono Folguera, Maria Rodrigues Soto, David Verdaguer o Biel Rossell. Tots ells van enregistrar un vídeo curt durant el confinament en el qual demanaven el suport dels amics i clients habituals dels cinemes per  salvar les seves sales de poble.

 

Promotors del primer autocinema de Catalunya, notícia internacional

El Circuit Urgellenc també va promoure una nova fórmula per portar el cinema a la gent durant el confinament com fou el primer autocinema de Catalunya, ubicat a Golmés. Una iniciativa del restaurant Resquitx d’aquesta localitat del Pla d’Urgell, que comptava amb la col·laboració de l’Ajuntament de Golmés i que va suscitar l’interès de mitjans internacionals com ‘The Washington Post’, ‘The New York Times’ o ‘The Guardian’, entre altres. L’autocinema es va ubicar en l’aparcament del que fou la discoteca Big Ben, la discoteca més gran d’Europa i considerada la Meca de l’oci els anys 80.

 

Circuit Urgellenc: una iniciativa reconeguda per l’Acadèmia del Cinema Català

Circuit Urgellenc és una empresa de Lleida que es dedica a l’exhibició cinematogràfica des de fa gairebé 80 anys. A través de la gestió de petites sales de poble, ha articulat la programació de cinema a les Terres de Lleida, Aragó i les Balears en forma de circuit itinerant, un format que s’ha mantingut i que ha garantit que la cultura cinematogràfica hagi arribat arreu de manera continuada des de fa dècades.

Pere Aumedes, gerent del Circuit Urgellenc ha estat nomenat Acadèmic d’honor de l’Acadèmia del Cinema Català. FOTO: Circuït Urgellenc.

Originàriament, Circuit Urgellenc portava una mateixa pel·lícula (amb els seus 7, 8 o 12 rotllos de cel·luloide) d’una vila a una altra per a projectar-la a tots els cinemes que formaven part del circuit. Avui dia, l’empresa gestiona la programació de 31 cinemes o sales municipals en diferents formats, des de programacions de cinc dies setmanals fins a mensuals. A més, la gestió es reparteix per gairebé tot Catalunya, l’Aragó i les Illes Balears.

 

L’objectiu principal de Circuit Urgellenc s’ha mantingut inamovible al llarg dels anys, perquè és un objectiu que tothom comparteix en gran mesura: apropar la cultura i l’entreteniment a la ciutadania, ajudar a crear espectadors responsables i crítics i donar suport a la creació del país. Aquesta filosofia de treball, els ha valgut diversos guardons al llarg dels anys com el nomenament per part de l’Acadèmia de Cinema Català de Pere Aumedes, gerent de l’empresa Acadèmic d’honor en reconeixement a tota una vida dedicada a protegir, difondre i mantenir viu el cinema arreu del territori.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

8 COMMENTS

Comments are closed.