Divendres, 22 de novembre del 2024

El primer Congrés de Bioeconomia, Innovació i Tecnologia es celebrarà a Vic junt amb el Mercat del Ram

|

- Publicitat -

Els propers 6 i 7 d’abril se celebrarà el primer Congrés de Bioeconomia, Innovació i Tecnologia (BIT 2022) a l’Edifici El Sucre de Vic. El Congrés BIT 2022 neix amb la finalitat d’impulsar la transformació del sector primari promovent la incorporació d’estratègies empresarials i innovacions tecnològiques que permetin una producció d’aliments i bioproductes més eficient, saludable i respectuosa envers el medi ambient. El congrés coincideix amb un dels esdeveniments de referència del sector agrari català, el Mercat del Ram de Vic, d’especialització ramadera. 

 

Publicitat

Carme Sáez, directora del BIT, explica: “el Congrés BIT permet visibilitzar i promoure aquesta nova manera de crear riquesa i emmirallar-nos en la trajectòria bioeconòmica de països capdavanters en el sector com són França, Bèlgica i Països Baixos”. 

 

Jaume Sió, Cap del Gabinet Tècnic d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, apunta: “Creiem en la bioeconomia com un motor de desenvolupament del territori i el Congrés BIT 2022 serà l’aparador per mostrar tota la feina que s’està fent a Catalunya en aquest àmbit. Volem crear economia i el millor espai per fer-ho és a la fira del Mercat del Ram”. 

 

Per la seva banda, el regidor de Fires i Mercats, Titi Roca, ha destacat la voluntat de seguir millorant les fires i mercats i consolidar Vic com una ciutat amb progrés econòmic i referent a la Catalunya Central. En aquest sentit, ha subratllat que s’ha complert amb el 100% del compromís recollit en el Pla d’Acció Municipal en aquest àmbit.

 

El Congrés BIT 2022 és un punt de trobada per conèixer les tendències, les innovacions i els projectes empresarials entorn de la bioeconomia sobre tres espais principals: comercial, coneixement i sensibilització. L’activitat més rellevant del programa serà la presentació de l’Estratègia de Bioeconomia de Catalunya 2030 i el Pla d’Acció 2022-2024 amb Jaume Sió, cap del Gabinet Tècnic del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya. A través de 40 ponències, el congrés donarà veu a projectes destacats com Fertimanure, Life Agriclose, Cicular Agronomics, Fertilwastes, Savasco, Bioplast o Res Urbis, amb la visió tècnica de la universitat i la visió empresarial. També es faran taules rodones amb la intervenció d’empreses rellevants del sector com Gepork, Casa Ametller, Grup Unió o Grup Carinsa, i ponències per mostrar altres projectes d’àmbit europeu com el Systemic Project de Wageningen. 

Els participants del Congrés BIT podran visitar, també, l’espai museístic amb 18 plafons de projectes rellevants com 4biolive, Decisive o Accelwater i l’espai expositiu que agruparà entitats i empreses que treballen la bioeconomia, a més de participar a tres tallers relacionats amb la matèria: el taller BITChallenge, amb estudiants de diferents perfils per aprendre a generar noves idees entorn de la bioeconomia amb el mètode d’innovació Lombard de l’Imagine Silicone Valley, el taller adreçat a tècnics municipals enfocat a l’impuls de la bioeconomia als territoris i el taller de paisatges i serveis ecosistèmics.

Presentació de la fira del ram i el Congres Bit

El BITChallenge amb Imagine 

Una de les activitats rellevants del Congrés BIT 2022 serà el taller BITChallenge, una activitat de generació d’idees entorn la bioeconomia, adreçat als i a les estudiants, a través del qual podran aportant el seu talent i aprendre el mètode Lombard, tot practicant la creativitat, la innovació i l’adopció d’actitud emprenedora, mitjançant el format Dream BIG. Els i les participants podran emportar-se un diploma acreditatiu del mètode Lombard. El taller tindrà lloc el 7 d’abril de 15 h a 18 h, a la Sala Sert de l’Edifici El Sucre de Vic. 

 

Congrésbit.cat, la plataforma online del BIT 2022  

El Congrés BIt 2022 disposa d’una plataforma online a través de la qual s’agrupa la comunitat interessada en la bioeconomia. Es tracta d’una eina digital enfocada per seguir les darreres novetats del sector, fer networking sectorial i descobrir els últims projectes. Les persones interessades s’han de donar d’alta a través de la pàgina web del congrés (congresbit.cat). També podran adquirir les entrades per assistir a la primera edició del Congrés BIT 2022 a Vic. 

Cartell i programació del Congres Bit

 

El teixit empresarial del BIT 2022

El Congrés BIT 2022 està organitzat pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Vic i Fira Lleida, amb el suport de la Diputació de Barcelona, Diputació de Lleida, Agència de Residus de Catalunya, Consell General de Cambres de Catalunya, Cambra d’Osona, Centre Tecnològic BETA de la Universitat de Vic, la Universitat de Barcelona, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat Politècnica de Barcelona, la Universitat de Girona, la Universitat de Lleida, l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), el Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC), el Centre Tecnològic de Catalunya (EURECAT), el Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF), el Centre de Recerca en Agrotecnologia (AGROTECNIO), l’Agència d’Emprenedoria, Innovació i Coneixement (Creacció), la Xarxa d’Innovació Alimentació (XIA), el Clúster Bioenergia Catalunya (CBC), el Clúster de la Maquinària i els Mitjans de Producció Agrícola (FEMAC), el Clúster Vitivinícola Català (INNOVI), l’Associació Catalana d’Innovació (INNOVACC), l’Associació de Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC), el CataloniaBio & HealthTech, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, l’Associació Empresarial de Fruita de Catalunya (AFRUCAT) i el Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya (CEEC). 

 

El Congrés BIT compta amb el patrocini de Caixabank, la Cooperativa Plana de Vic, Promic, Grup Gepork i Numa Industrial.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

10 COMMENTS

Comments are closed.