La consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà i Roura, va participar divendres passat en la presentació d’una nova llet de quilòmetre 0 que comercialitza supermercats Lidl, fruit de l’acord de la cadena amb la cooperativa Campllong.
La nova llet, que es comercialitza des del dia 3 de març sota el nom de “Llet Campllong” a les més de 120 botigues que té la cadena a Catalunya, compta amb el segell de “Venda de proximitat – circuit curt”, i és un producte certificat en Benestar Animal.
En la presentació, la consellera va destacar que projectes com aquest s’emmarquen en la línia de treball engegada pel Departament per promoure acords entre les grans superfícies i el sector ramader per assolir un preu per litre de llet més just. “Iniciatives com la que avui presenten Lidl i la cooperativa de Campllong esdevenen pioneres i marquen un camí a seguir en la lluita per aconseguir que la nostra pagesia pugui rebre un preu just pels seus productes. Un camí, en definitiva, cap a una producció agroalimentària sostenible des del vessant econòmic, social i ambiental”, ha dit Jordà.
En aquest sentit, la consellera ha recordat que el Departament està treballant per posar a disposició dels ramaders una metodologia senzilla d’utilitzar per facilitar els càlculs del cost efectiu de producció en els contractes de compravenda, amb l’objectiu que la producció percebi un preu just per litre i avançar en l’equilibri de la cadena de valor de la llet. Això ha de permetre, d’acord amb la Llei de mesures per millorar el funcionament de la cadena alimentària, que com a mínim els ramaders rebin el cost efectiu de producció de la llet.
Per la seva banda, el president de la cooperativa Campllong, Joan Pijoan, ha afirmat que “apostar per la nostra llet és posar en valor la tasca de les 40 famílies ramaderes que conformen la nostra cooperativa i treballen diàriament per oferir una llet de qualitat”.
Des de Lidl, el seu director general de compres a Espanya, Miguel Paradela, s’ha compromès a “continuar impulsant acords que beneficiïn tots els actors de la cadena de subministrament, i posant a més en valor la producció local i de proximitat”.
La consellera Jordà també ha aprofitat la presentació per refermar el compromís del Departament per crear un Institut Català de la Llet i els Productes Làctics, per posar-los en valor com a aliments saludables i sostenibles des d’un vessant més científic i promoure’n així el consum. Estarà liderat pel sector mateix, amb l’impuls inicial econòmic del Departament, i hi seran representades totes les baules de la cadena: producció, indústria i distribució. Es preveu que a finals del mes d’abril l’Institut pugui iniciar la seva activitat.
… [Trackback]
[…] Read More to that Topic: territorirural.cat/34390/ […]
… [Trackback]
[…] There you can find 94923 more Info on that Topic: territorirural.cat/34390/ […]
… [Trackback]
[…] Read More Information here on that Topic: territorirural.cat/34390/ […]
… [Trackback]
[…] Here you will find 62224 additional Info to that Topic: territorirural.cat/34390/ […]
… [Trackback]
[…] Find More on on that Topic: territorirural.cat/34390/ […]
… [Trackback]
[…] Info on that Topic: territorirural.cat/34390/ […]
… [Trackback]
[…] Read More Information here on that Topic: territorirural.cat/34390/ […]
… [Trackback]
[…] Here you will find 37625 more Information on that Topic: territorirural.cat/34390/ […]
… [Trackback]
[…] Information to that Topic: territorirural.cat/34390/ […]