El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, a través de Prodeca, ha organitzat l’actuació Catalan Breakfast, que s’ha presentat aquest dissabte a l’establiment Grand Hotel Stay de la cadena Marriott a Dubai (Emirats Àrabs). La iniciativa té per objectiu la promoció del producte i la gastronomia catalana en hotels de prestigi internacional a través de la incorporació d’estacions senyalitzades en el bufet d’esmorzar de l’hotel amb el pa amb tomàquet com a element gastronòmic central.
El Catalan Breakfast tindrà continuïtat durant l’any 2022, amb la ampliació de nous establiments de 4 i 5 estrelles d’arreu del món a la iniciativa. A més de la incorporació en l’estació d’esmorzars dels hotels participants i l’oportunitat de contactar amb nous clients del segment hoteler, les empreses catalanes seleccionades per aquesta actuació formaran part a la pàgina web que s’estrenarà pròximament amb el conjunt d’hotels associats al projecte.
El pa amb tomàquet, ambaixador gastronòmic català
La presentació del projecte Catalan Breakfast s’ha realitzat al Grand Hotel Stay de la cadena Marriott, el primer hotel que s’adhereix a la iniciativa, i ha comptat amb la participació d’una dotzena d’empreses agroalimentàries catalanes. Aquests productors, que compten amb la certificació Halal reconeguda als Emirats Àrabs, s’incorporen així en el portafolis de compra de Stay Emirates Marriott. El seguiment de l’actuació l’ha realitzat Prodeca en col·laboració amb l’antena als Emirats Àrabs, Group Hebany, que treballa amb l’entitat detectant oportunitats empresarials a la regió per al sector agroalimentari català.
Les empreses participants han estat les següents:
- AIGUA SANT ANIOL, aigües
- ANXOVES DE L’ESCALA, anxoves
- BOMBONS CUDIÉ, catànies
- COFFEE CENTER, cafès i tes
- EL ABANICO HALAL, embotits cuits i curats halal
- EUROPASTRY, pa
- MAS ALBIO – TGT, formatge artesà
- MEL MURIA, mel
- OLIS SOLÉ, oli d’oliva verge extra
- PERELLÓ, llegums, olives
- SUQUIPÀ, conserves vegetals
- VDA PIFARRÉ, confits
L’acte de presentació del Catalan Breakfast ha comptat amb una demostració de com es prepara el pa amb tomàquet i una breu explicació de les característiques dels productes participants en la proposta gastronòmica catalana. La degustació ha incorporat plats com el pa amb tomàquet amb oli d’oliva verge extra acompanyat d’embotits cuits i curats Halal de vedella, paó, pollastre i xai, formatge artesà, anxoves i escalivada, amanida de llenties amb ceba, tomàquet i oli d’oliva, cigrons amb ou dur, mongetes a la catalana i un assortit d’olives, mel, catànies i confits.
El director general d’Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Joan Gòdia, i Susanna Barquin, Cap del sector Carni i Halal de Prodeca, han participat en la presentació del projecte acompanyats de la xeica Faisal al Qasimi i el director del Grand Stay Hotel Marriott de Dubai. Entre els convidats hi han assistit representants diplomàtics del Regne Unit, Perú, República Dominicana, Argentina, Vietnam, Guatemala i Colòmbia, entre d’altres, així com importadors i distribuïdors de la regió i professionals del sector de la restauració.
En la seva intervenció, Joan Gòdia ha destacat el potencial gastronòmic de Catalunya, una de les regions europees líder en producció d’aliments i un referent en qualitat agroalimentària, així com la voluntat d’expandir el projecte Catalan Breakfast arreu del món: “El nostre propòsit és replicar aquest esdeveniment en altres països i donar a conèixer la nostra gastronomia, els productes i els productors que la fan possible”, ha afirmat. Ha afegit que el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural vol garantir i protegir el dret de les persones a saber el que mengen.
Sobre Prodeca
Prodeca és una empresa pública adscrita al Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, de la Generalitat de Catalunya, que té per objecte la promoció dels productes agroalimentaris catalans i el suport a la comercialització i internacionalització de les empreses catalanes del sector. Facilita la participació de les empreses catalanes a les principals fires agroalimentàries internacionals i nacionals, organitza trobades amb compradors i importadors del sector, ofereix programes de suport en comercialització i iniciació a l’exportació, elabora i implementa estratègies de posicionament de producte i de promoció de la marca Catalunya agroalimentària, fa assessorament en diversificació i consolidació comercial a països tercers, prepara informes de mercats i tendències, disposa d’eines d’autodiagnosi i d’anàlisi d’oportunitats en comercialització i internacionalització per a les empreses del sector, entre d’altres activitats.
Prodeca treballa coordinadament amb les associacions professionals, entitats i agents que intervenen en la promoció, comercialització i internacionalització agroalimentària, i participa en iniciatives relacionades amb la gastronomia catalana i la Dieta Mediterrània, com a eines de valorització i millora del posicionament dels nostres productes i empreses, a Catalunya i al món
… [Trackback]
[…] Here you can find 6729 additional Information to that Topic: territorirural.cat/30549/ […]
… [Trackback]
[…] Here you will find 89700 additional Information to that Topic: territorirural.cat/30549/ […]