Divendres, 22 de novembre del 2024

La Conferència de la xarxa EEAC es centrarà en la transició verda i la transformació digital

|

- Publicitat -

El Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS) serà l’amfitrió de la 29a Conferència Anual de la Xarxa European Environment and Sustainable Development Advisory Councils (EEAC), que tindrà lloc els dies 17, 18 i 19 de novembre de 2021, en format virtual. La conferència Digital Transformation for a Sustainable Anthropocene: Ethical, Green and Inclusive, abordarà la contribució de la transformació digital al desenvolupament sostenible. Durant tres dies, el debat se centrarà en dos fils temàtics principals, prenent com a context de referència el Pacte verd europeu i l’Estratègia digital europea. En primer lloc, en la relació entre la transició verda i la transformació digital, i, en segon lloc, en els reptes socials i ètics que comporta la transformació digital, en especial l’aplicació de sistemes d’intel·ligència artificial.

 

Publicitat

Per poder tractar a fons el doble repte de la transició ecològica i la transformació digital, la conferència compta amb un grup molt rellevant de ponents:

 

  • Dirk Messner, president de l’Agència Ambiental d’Alemanya
  • Asun Lera St. Clair, directora del Centre de Recerca sobre Assegurances Digitals de DNV i membre del CADS
  • Martin Harris-Hess, policy & legal officer de la DG GROW de la Comissió Europea
  • Miranda Scheurs, catedràtica de Política Ambiental i Climàtica de la Facultat de Polítiques Públiques de la Universitat Tècnica de Munic i membre del CADS
  • Pallas Agterberg, directora d’estratègia d’Alliander i membre del Consell Holandès sobre Medi Ambient i Infraestructures (RLI)
  • Aaron Best, economista i investigador sènior a l’Ecologic Institute
  • Peter Schmidt, president de la secció NAT del Comitè Econòmic i Social Europeu (EESC)
  • Thorfinn Stainforth, analista sobre economia circular i baixa en carboni a l’Institute of European Environmental Policy (IEEP)
  • Simona Levi, fundadora de XNET
  • Gemma Galdon Clavell, fundadora i consellera delegada d’Eticas Consulting
  • Anne-Marie McGauran, membre del secretariat del Consell Nacional Econòmic i Social d’Irlanda (NESC)
  • Andrea G. Rodríguez, investigadora i cap de projectes del Programa de Ciutats Globals del Centre d’Estudis i Documentació Internacionals a Barcelona (CIDOB)

 

La xarxa EEAC

La xarxa EEAC, creada l’any 1993, reuneix 18 consells assessors en matèria de medi ambient, canvi climàtic i desenvolupament sostenible de governs i parlaments estatals i regionals d’arreu d’Europa. La xarxa compta amb representació d’Alemanya, Bèlgica, Catalunya, Dinamarca, Finlàndia, Flandes, França, Holanda, Hongria, Irlanda, Luxemburg, Montenegro, Romania i Portugal. El CADS n’és membre des de l’any 2004, després d’incorporar-s’hi l’any 2003 com a consell associat, i el seu director, Arnau Queralt i Bassa, la presideix des de l’any 2015.

 

L’EEAC és un espai de treball comú per intercanviar coneixements i debatre els reptes per al desenvolupament sostenible tant interns com europeus. L’activitat de la xarxa es vehicula a través de grups de treball que aborden, entre altres qüestions, la política energètica i climàtica, els sistemes alimentaris i els serveis ecosistèmics, i, finalment, aspectes institucionals sobre el desenvolupament sostenible, com ara l’Agenda 2030 o el finançament de la transició ecològica.

 

La xarxa EEAC va ser membre observador de la plataforma d’alt nivell de la Comissió Europea per a la implementació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) a la UE, juntament amb les Nacions Unides, el Banc Mundial, l’OCDE, el Comitè Econòmic i Social Europeu i el Comitè de les Regions d’Europa.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

9 COMMENTS

Comments are closed.