Diumenge, 24 de novembre del 2024

La DO Terra Alta organitza activitats durant tota la setmana en el marc de la Festa del Vi

|

- Publicitat -

La 34a edició de la Festa del Vi arrencarà a Gandesa aquest pròxim divendres 29 d’octubre, i la Denominació d’Origen Terra Alta celebra activitats durant tota la setmana per omplir la comarca de vi i recuperar així l’esperit de la Festa després de dos anys d’aturada a conseqüència de la crisi sanitària.

 

Publicitat

Jornada tècnica, dijous 28 a Gandesa

De caràcter intern, i pensada per als seus associats així com per al teixit empresarial de la comarca, la DO organitza una sessió formativa que estarà centrada en les ajudes per al sector del vi del fons Next Generation i en les oportunitats i riscos dels mercats exteriors en l’era post-Covid.

La primera de les ponències, Els Fons Next Generation en l’enoturisme, anirà a càrrec d’Octavi Bono, membre del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Projectes Next Generation i Estratègia.

El segon bloc, centrat en els mercats exteriors, comptarà amb dues ponències a càrrec de Frederic Subirats, Mànager d’Assessorament i Estratègia Internacional d’ACCIÓGeneralitat de Catalunya; i Maria Naranjo Crespo, Directora de la Indústria Alimentària d’ICEX.

 

La jornada se celebrarà a partir de les 12h al Celler Joan Figueres de Gandesa.

Presentació de la Ruta del Vi de la DO Terra Alta, divendres 29 a Batea. Un dels punts àlgids d’aquesta Festa del Vi serà la presentació de la Ruta del Vi de la DO Terra Alta, un projecte en què la DO porta treballant més d’un any i que suposa tot un repte per als membres que hi formen part.

La trobada serà divendres 29 pels carrers del nucli antic de Batea, en una mostra destinada a professionals del sector turístic (touroperadors, agències, hoteleria…), on els cellers presentaran els seus productes enoturístics, a més dels seus vins. La jornada estarà amenitzada amb música als carrers i un dinar maridatge amb productes típics de la comarca.

 

Mostra de Vins DO Terra Alta, del 29 a l’1 de novembre a Gandesa Divendres a partir de les 18:30, al Pati de les Escoles Velles de Gandesa, tindrà lloc l’acte d’inauguració de la Festa del Vi presidit per la Directora General de l’INCAVI, Alba Balcells, i amb el tradicional pregó que enguany anirà a càrrec de Màrius Serra, escriptor i periodista.

 

Durant l’acte d’inauguració es presentarà la Ruta del Vi de la DO Terra Alta als assistents, acte que donarà pas a l’obertura de portes de la Mostra de Vins DO Terra Alta, que enguany s’allarga un dia més aprofitant la festivitat de l’1 de novembre, i amb restriccions d’aforament per garantir la seguretat dels assistents i la trentena de cellers expositors.

 

Aquell mateix vespre tindrà lloc també un dels actes més emblemàtics de la Festa del Vi, la Nit de les Garnatxes Blanques, que tornarà a celebrar-se al Celler Cooperatiu de Gandesa. Una trobada que s’ha convertit en un clàssic de la festa i on, un any més, tornaran a brillar les garnatxes blanques de la DO Terra Alta acompanyades de la proposta gastronòmica de L’Antic Molí d’Ulldecona, reconegut amb una Estrella Michelin sota la batuta del xef Vicent Guimerà.

 

Èxit de la primera jornada professional després de la pandèmia

 

En el marc dels actes organitzats amb motiu de la Festa del Vi, la DO Terra Alta va celebrar ahir a l’Església del Poble Vell de Corbera una jornada professional per a restauració i hostaleria, que va servir per donar el tret de sortida a la Festa d’enguany.

 

A la jornada hi van participar més de 200 professionals, que van omplir l’Església del Poble Vell de Corbera juntament amb la trentena de cellers participants: Adalta, Agrícola de Corbera d’Ebre, Altavins Viticultors, Casa Mariol, Caterra, Celler Alimara, Celler Arrelats, Celler Arrufí, Celler Balart, Celler Bàrbara Forés, Celler Batea, Celler Xavier Clua, Celler Coma d’En Bonet, Celler Jordi Miró, Celler Josep Vicens, Celler La Botera, Celler Piñol, Celler Rialla, Cellers Tarroné, Cellers Unió, Cooperativa de Gandesa, Estones Vins, Herència Altés, Lafou Celler, Les Vinyes del Convent, Pinord, Rosendo Esteve Vins i Olis, Sant Josep Vins, Vins Essència de Lluna i Viticultors Bateans.

 

Els assistents van poder tastar més de 150 referències dels cellers, i van poder maridar-les amb una proposta gastronòmica típicament terraltina.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

1 COMMENT

Comments are closed.