Diumenge, 19 de gener del 2025

Sergi Estebanell i Ferran Orobitg, guanyadors del programa Hivernem

|

- Publicitat -

Els projectes de Sergi Estebanell i Ferran Orobitg s’han endut la segona convocatòria del programa Hivernem impulsat per FiraTàrrega i l’Institut Ramon Llull i a la qual s’han presentat 7 candidatures de diferents projectes de Catalunya. L’objectiu d’aquest programa és contribuir al desenvolupament de processos d’escriptura en les millors condicions, a través de la recerca, l’intercanvi de coneixement i la mentoria amb experts seleccionats que garanteixin l’excel·lència de l’escriptura, la investigació i la creació.

 

Publicitat

El projecte presentat per Sergi Estebanell està centrat en una investigació al voltant de conceptes com la obediència i la llibertat de les conductes de la ciutadania a l’espai públic i com a través de l’art i la creativitat aquestes es poden transgredir. L’objectiu és generar mecanismes d’empoderament intrapersonal, detecció i superació de pors des del pensament artístic a l’espai públic.

 

El projecte de Ferran Orobitg vol analitzar la mirada a l’espai públic. Ara que, a conseqüència de la pandèmia, gran part de la interacció social passa a través d’una pantalla i amb una mascareta, el paper dels ulls s’ha emfatitzat. La recerca vol aprofundir en les diverses possibilitat que ens ofereix la mirada i les articulacions entre l’individu i la col·lectivitat a l’espai públic.

 

La comissió de selecció ha considerat que els dos projectes complien amb escreix els objectius especificats a les bases de la convocatòria sobretot en relació a l’interés de la temàtica proposada, a més de destacar per la implicació de la ciutadania dins del procés de recerca. Aquesta comissió estava integrada per Anna Giribet (FiraTàrrega), Teresa Carranza (Institut Ramon Llull), Elisenda Farré (Institut d’Estudis Baleàrics), Mercè Saumell (experta independent) i Maria Capell (FiraTàrrega) com a secretària.

 

Els artistes es beneficiaran d’un marc temporal d’un any (1 gener 2022 – 31 desembre 2022) per a completar la seva recerca i comptaran amb:

  • una aportació en metàl·lic de 5.770 EUR per projecte seleccionat.
  • assessorament per part de persones expertes en la matèria o disciplina objecte de cada proposta.
  • una residència de pensament de 5 dies, entre febrer i març de 2022, a FaberLlull (Olot), amb desplaçament, estada i manutenció coberts pel programa.
  • una residència de treball de 5 dies, entre abril i juny de 2022, a FiraTàrrega (Tàrrega), amb desplaçament, estada i manutenció coberts pel programa.
  • una residència internacional d’intercanvi de coneixement virtual o presencial, segons ho requereixi la metodologia de treball i el context entre juliol i octubre de 2022.

 

 

SERGI ESTEBANELL Porta 20 anys en el món escènic, durant els quals ha centrat la seva investigació en l’àmbit del teatre de carrer, l’humor i l’ús d’espais no convencionals. Ha creat, dirigit i actuat en més de 50 produccions que han viatjat a més de 30 països. És director, productor i actor de diverses companyies especialitzades en el teatre de carrer i l’humor, així com en el gènere site-specific i les noves dramatúrgies, entre les quals destaquen Cia. Kamchàtka, Eléctrico 28, Deshakers, Fadunito o Pallapupas. Cofundador del Festival de Creació Contemporània Escena Poblenou i impulsor de l’Street Art Manifesto.

 

FERRAN OROBITG I ANGLARILL Es dedica de manera professional i exclusiva a les arts de carrer des de fa 20 anys. Amb la companyia que va fundar l’any 2003, Fadunito, ha treballat en diverses fires i festivals d’arts de carrer d’Espanya i han viatjat amb els seus espectacles a més de 30 països de tot el món. Format al centre Fai-Ar de Marsella especialitzat en arts de carrer i espai públic. Treballa com a professor a l’Aula de teatre de Lleida i investiga en l’àmbit de les arts escèniques i la salut.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

2 COMMENTS

Comments are closed.