Els carrers de la Seu d’Urgell s’han omplert aquest cap de setmana gràcies a la Fira de Sant Ermengol, que s’ha celebrat de manera adaptada al context actual de la pandèmia. El sol i les bones temperatures han animat al públic a assistir de forma multitudinària al certamen, que enguany ha situat totes les parades en espais exteriors. Aquesta nova ubicació ha agradat molt als visitants, que han pogut gaudir de les parades de les gairebé quaranta formatgeries del tot el Pirineu que participen a la fira. L’aixecament del gruix de les restriccions també ha fet possible que s’oferissin degustacions, tot i que no hi ha hagut marge per muntar la logística dels habituals tiquets.
Pel que fa al sector estrella, emmarcat dins la Fira de Formatges Artesans del Pirineu, ha explicat que la nova ubicació a l’exterior ha agradat perquè el públic veu que les parades “estèticament queden molt bé” i hi ha amplitud per passejar. Per aquest motiu es valorarà si es manté aquest format, tenint en compte que pot restar públic en cas de pluja o una metorologia adversa durant els dies del certamen.
Mireia Font, la tinent d’alcalde, s’ha mostrat molt satisfeta amb l’afluència de visitants a la fira i ha destacat que les diferents activitats d’aula de tast de formatges també s’han omplert. L’alleugerament de les restriccions ha possibilitat la recuperació de les degustacions a les parades, que inicialment s’havia optat per no permetre-les.
Asier Osinalde, de la formatgeria Baztarrika de Gabiria, al País Basc, ha destacat que ha notat que el públic esperava la fira amb ganes i ha dit que ha venut més producte que en edicions passades. “El fet de no fer-se l’any passat sembla que ha estat un ‘boom'”, ha assegurat. Sobre la nova ubicació, creu que és un encert “per salvar la situació” i pel fet que el temps ha acompanyat però diu que de cara a l’any vinent prefereix tornar al pavelló per anar “sobre segur”.
De fet, la por a què plogui durant els dies de fira, com ja ha passat algun any, es un fre per als paradistes. Salvador Maura, de Mas d’Eroles, ha dit que tot ha anat molt bé i que “com ha fet bo, ha sigut fantàstic”. A més, ha ressaltat que l’espai permet que hi passi molta gent sense tenir la sensació que hi ha aglomeracions. Això sí, defensa que seria millor idear un circuit circular. Sílvia Soler de la Formatgeria del Miracle de Riner (Solsonès) també ha valorat positivament el format d’enguany, sobretot de cara al públic. En aquest sentit, ha afegit que el fet que al pavelló els productors estiguessin tots junts contribuïa a relacionar-se més entre ells.
La Fira de Sant Ermengol compta amb 177 parades, totes a l’exterior. Una quarantena d’aquestes corresponen a les formatgeries de tot el Pirineu i la convidada d’enguany, la Formatgeria Serra de Llodrà de Manacor (Mallorca), les quals s’apleguen en un certamen específic que ha arribat a la 27a edició. Enguany, a més, l’organització ha posat a la venda unes bosses isotèrmiques per tal que els visitants puguin dipositar els formatges i així conservar-los en bones condicions per a poder fer els tastos en línia des de casa.
… [Trackback]
[…] Find More on that Topic: territorirural.cat/28203/ […]