Aquest diumenge s’ha tancat la 67a edició de la Fira Agrària de Sant Miquel i la 36a del saló Eurofruit, amb un balanç “molt positiu” tot i la baixada del públic genèric. Aquest any, la primera edició presencial després de l’esclat de la pandèmia, la fira ha obtingut una assitència de 100.000 persones, unes 30.000 menys que fa dos anys. El director, Oriol Oró, ha comentat que el públic professional s’ha mantingut fidel al certamen, i que s’ha traduït amb un nivell de transaccions semblant al d’altres edicions i la fira s’ha pogut celebrar “amb total normalitat” tot i el context sanitari. L’acte de cloenda ha anat a càrrec del director general de Polítiques Palanca per al compliment de l’Agenda 2030 del govern espanyol, Gabriel Castañares.
El director, Oriol Oró, ha esmentat que el format presencial de la Fira de Sant Miquel ha estat “tot un èxit”. El certament s’ha pogut celebrar al recinte dels Camps Elisis, després del format virtual de la passada edició. Oró explica que la fira ha rebut el suport del sector, ja que ha assolit el 100% d’ocupació amb un total de 290 expositors, i també s’ha mostrat satisfet amb la resposta del públic.
El director de l’ens firal ha afirmat que el públic professional ha apostat pel certamen “de forma massiva”, i això ha fet que, tot i haver-hi menys visitants, el nombre de transaccions s’hagi mantingut similar al d’edicions anteriors. En canvi, la resposta del públic genèric “també ha estat massiva tot i que el context de pandèmia ha fet que hi hagi una certa davallada”, sobretot en aquelles franges d’edat més avançades. “El factor clau que és generar negoci es manté com en edicions anteriors i podem dir que això és un exit venint d’on venim”, ha afegit.
L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha explicat que la ciudadania “necessitava” una fira com aquesta després del canvi que ha provocat el coronavirus. Ha indicat també que el certamen també té una “dimensió psicològica que ens marca l’inici d’un camí que no ens torna al 2019 sinó més endavant i que ens retorna la confiança”.
La cloenda de la fira s’ha celebrat aquest diumenge a la tarda i ha anat a càrrec del director general de Polítiques Palanca per al Compliment de l’Agenda 2030 del govern estatal, Gabriel Castañares. En la seva intervenció, ha destacat la rellevància del sector agrícola i ramader pel seu “paper essencial i imprescindible durant la pandèmia”, i ha indicat que a Ponent el sector “destaca per la seva excel·lència”. També ha defensat la llei de la cadena alimentaria com un pas “molt important perquè protegeix als productors agrícoles amb mesures com la de la prohibició de la venda a pèrdues o el registre de contractes que seran obligatòries per garantir la traçabilitat de les relacions comercials dels productes alimentaris”.